Schoorsteen werkzaamheden en renovatie

Oude schoorstenen zijn vaak slecht onderhouden: de voegen komen los en de bakstenen kunnen gaan scheuren.

Inspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Schoorsteenwerkzaamheden

  Oude schoorstenen zijn vaak slecht onderhouden: de voegen komen los en de bakstenen kunnen gaan scheuren. Ook kan de bovenplaat van een schoorsteen scheuren. De bovenplaat is een essentieel onderdeel van uw schoorsteen. Dit onderdeel zorgt er namelijk voor dat uw schoorsteen bij elkaar blijft. Als de bovenplaat gaat scheuren kan uw schoorsteen daadwerkelijk uit elkaar vallen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

  Onze werkzaamheden

  • Renovatie van uw schoorsteen.
  • Opnieuw opvoegen van een schoorsteen.
  • Schoonspuiten en impregneren van uw schoorsteen.
  • Schoorsteen inspecties uitvoeren.

  Het loodwerk van de schoorsteen verdunt naar verloop van tijd. Door het missen van schoorsteenkappen kan vocht in de schoorsteen lopen. Dit kan ook uitmonden in houtrot aan de dakconstructie. Zo kunnen schimmels aan de binnen- en buitenzijde van het huis ontstaan.

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Veel gestelde vragen over schoorsteen onderhoud

  • Uw schoorsteen regelmatig opnieuw op te metselen oftewel opnieuw op te voegen.
  • Bij een (te) oude schoorsteen is afbreken en opnieuw opmetselen noodzakelijk.
  • Het plaatsen van schoorsteenkappen.

  Bij een schoorsteen renovatie zorgen we ervoor dat alle voegen uit uw schoorsteen worden gehakt of geslepen. Daarna wordt uw schoorsteen schoongeborsteld met een staalborstel of met een hogedrukreiniger. Vervolgens worden de voegen van uw schoorsteen weer opnieuw opgevoegd.

  De loodflappen en loodloketten worden vervangen. Dit wordt tegenwoordig met een loodvernieuwer gedaan, echt lood wordt tegenwoordig amper nog gebruikt. Dit materiaal is veel flexibeler en heeft een mooiere uitstraling. Daarna wordt de bovenplaat opnieuw aangesmeerd door een trimsoft dakmortel. De dakmortel wordt vervolgens waterdicht gemaakt, zodat er geen water in kan lopen.

  Tenslotte worden er kappen op de schoorsteen geplaatst tegen regeninslag en vogels. Verder wordt de schoorsteen nog eens in zijn geheel geïmpregneerd zodat de voegen en stenen een waterafstotende laag krijgen. Bij het impregneren wordt een vloeistof op de schoorsteen gespoten dat de voegen en stenen waterafstotend maakt.

  • Een van onze vakmannen komt uw vraag op locatie bekijken en bespreekt de wensen.
  • We maken een fotorapport om te bekijken in wat voor status of schoorsteen zich bevindt.
  • Constateren wij dat een renovatie noodzakelijk is, dan maken we voor u een vrijblijvende offerte.
  • Na uw akkoord gaan onze vakmannen aan de slag.

  Geheel vrijblijvend kunnen we een schoorsteen inspectie voor u uitvoeren. Wij bekijken tijdens een inspectie de loodflappen van uw schoorsteen en of deze geen scheuren vertonen. We controleren het voegwerk en de bovenplaat. Ook controleren we waar uw schoorsteen op is aangesloten. Als uw schoorsteen op een pannen dak is aangesloten dan kijken we de pannen onder de loodflappen na. Is het platte dakbedekking dan rondom de kanten van de bitumen dakbedekking of alles in orde is. Zo zorgen we ervoor dat de schoorsteen en omringde dakbedekking weer top in orde is.

  De kosten van een schoorsteen renovatie hangen af van de grootte en de onderhoudsstatus van uw schoorsteen. Schoorsteen renovatie kosten varieren tussen de 500 – 5000 euro,

  Bij een schoorsteen renovatie worden alle voegen eruit gehakt en opnieuw geplaatst. De schoorsteen wordt schoon geborsteld of schoongespoten met een hogedrukreiniger. Vervolgens worden nieuwe voegen geplaatst en eventueel het loodwerk vervangen. Tevens wordt de bovenplaat van de schoorsteen opnieuw geëgaliseerd door middel van een kunstof dak coating.

  Waarom kiezen voor Dakservice Kolen?

  Dakservice Kolen is de specialist op het gebied van schoorsteen werken. We pakken de schoorsteen in zijn geheel altijd goed aan. Een grondig en eerlijk advies vinden wij belangrijk. Is het onderhouden/bijwerken van uw schoorsteen noodzakelijk? Of is het kostentechnisch interessanter als u kiest voor een schoorsteen renovatie?

  Het kan nodig zijn om de loodflappen, de voegen, de keramische potjes, de bovenplaat, de stenen te vervangen, te repareren of te onderhouden. Dit zijn allemaal dingen die onderhoud nodig kunnen hebben.

  Bij een schoorsteen renovatie gaan we vanzelfsprekend veilig en verantwoord te werk. Bij schoorsteenwerkzaamheden bekijken we eerst de benodigde werkzaamheden. Afhankelijk van uw dak en huis bouwen we een stijger op of gebruiken we een hoogwerker. Ook zekeren we ons aan dakranden, zodat we veilig en verantwoord te werk kunnen gaan. Meestal is een schoorsteen renovatie zonder al te ingrijpende veiligheidsmaatregelen prima uit te voeren.

  Goed onderhoud aan uw schootsteen is belangrijk

  • Zo voorkomt u lekkages.
  • Systemen kunnen los gaan zitten of uit elkaar vallen.
  • U bespaart kosten op de lange termijn.

  Op schoorsteen renovaties verlenen wij 15 jaar garantie. Wij denken graag met u mee hoe we uw schoorsteen reparatie of renovatie zo goed mogelijk kunnen plannen. Een goed en eerlijk advies kunt u vanzelfsprekend op rekenen. Met vakmannen door het hele land kunnen we schoorsteenwerken efficiënt en tegen een scherp tarief voor u uitvoeren. Neem voor meer informatie contact met ons op.

   

  Verschil tussen uw schoorsteen laten renoveren of de schoorsteen repareren

  Er is een verschil tussen een schoorsteen renovatie en een schoorsteen repareren. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen, afhankelijk van de specifieke situatie. Als een schoorsteen alleen kleine scheuren of beschadigingen heeft waardoor er kleine schoorsteen lekkage ontstaan is, kan een een schoorsteen repareren voldoende zijn. Bij uw schoorsteen laten repareren wordt het beschadigde deel door de dakdekker hersteld, zonder dat er grote structurele wijzigingen worden aangebracht. De schoorsteen repareren kan bijvoorbeeld bestaan uit de schoorsteen voegen en de schoorsteen impregneren of het vervangen van enkele stenen om de schoorsteen lekkage of andere problemen te verhelpen.

  Als een schoorsteen echter in slechte staat verkeert of als er grote structurele problemen zijn zoals grote schoorsteen lekkage, kan schoorsteenrenovatie een betere optie zijn. Bij schoorsteenrenovatie wordt de schoorsteen volledig aangepakt en worden er structurele wijzigingen aangebracht om de duurzaamheid en de veiligheid te verbeteren. Schoorsteenrenovatie kan bijvoorbeeld bestaan uit het vervangen van de hele schoorsteen, het aanbrengen van een nieuwe voering of het verstevigen van de bestaande structuur.

  Een voordeel van het repareren van een schoorsteen is dat het vaak goedkoper is dan renovatie. Een reparatie kan in sommige gevallen ook snel worden uitgevoerd, waardoor er minder overlast ontstaat. Bovendien kan een reparatie de levensduur van de schoorsteen verlengen en problemen op de lange termijn zoals schoorsteen lekkage voorkomen.

  Een voordeel van schoorsteenrenovatie is dat de schoorsteen volledig wordt aangepakt, waardoor er minder kans is op toekomstige problemen. Bovendien kan een goed gerenoveerde schoorsteen de waarde van het huis verhogen en het energieverbruik verlagen door betere ventilatie en isolatie .Het laten repareren of renoveren van een schoorsteen hangt af van de specifieke situatie. Bij kleine beschadigingen kan reparatie voldoende zijn, terwijl bij grotere problemen schoorsteenrenovatie een betere optie kan zijn. Het is belangrijk om een professionele en ervaren vakman, zoals Dakservice Kolen, in te schakelen voor het uitvoeren van de schoorsteen repareren als bij schoorsteenrenovatie om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden veilig en effectief worden uitgevoerd.

  Laat ons uw schoorsteen renoveren, in korte tijd uw schoorsteen hersteld.

  Schoorsteenrenovatie is een belangrijke en noodzakelijke klus om de veiligheid en duurzaamheid van de schoorsteen te waarborgen. Er zijn verschillende redenen waarom een schoorsteenrenovatie nodig kan zijn, zoals scheuren, lekkages, instabiliteit en slechte isolatie.
  Een van de belangrijkste aspecten van schoorsteen renovatie is het verstevigen van de structuur. Een stevige structuur is cruciaal om te voorkomen dat de schoorsteen instort en schade veroorzaakt aan het dak of de omgeving. Verder is ventilatie erg belangrijk bij schoorsteen renovatie. Het is essentieel om de luchtstroom in de schoorsteen te optimaliseren om een efficiënte afvoer van rook en gassen te garanderen. Een goede ventilatie kan ook helpen om condensatie en vochtproblemen te verminderen, wat de duurzaamheid van de schoorsteen ten goede komt.
  Naast versteviging en ventilatie kan schoorsteenrenovatie ook bestaan uit het vervangen van de voering of het aanbrengen van extra isolatiemateriaal. Een goed geïsoleerde schoorsteen kan het energieverbruik van het huis verlagen en de stookkosten verminderen. Schoorsteen renovatie een cruciale klus om de veiligheid en duurzaamheid van de schoorsteen te garanderen. Het is van belang dat u de renovatie door een professional laat uitvoeren. Dakservice Kolen is u hierbij graag van dienst.

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Bas B
  Bas B
  2023-07-09
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  2023-07-07
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  2023-05-19
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  2023-05-15
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.
  Ruth Sahetapy
  Ruth Sahetapy
  2023-04-20
  Omdat ons huis gasloos is gemaakt daardoor konden 3 schoorsteenpijpen van oa de CV worden verwijderd. Dennis reageerde heel snel, ik kon foto's sturen van het dak en na een korte bespreking kregen we een offerte. Er is vlot gewerkt en de oude pijpen zijn door hun afgevoerd. Alles is netjes achter gelaten.
  Geert Wielens
  Geert Wielens
  2023-04-04
  Dakservice Kolen is een bedrijf dat goede service verleend. Zij hebben bij ons; een dakinspectie gedaan; ons volledige bitumen dak vernieuwd met extra balken. Shingles gerepareerd. Afspraken worden nagekomen ondanks de uitloop die zij in hun drukke planning hadden vanwege het slechte (regen)weer. De werknemers zijn zeer netjes en correct, wij zagen hen graag komen! De jongens hebben hart voor het vak en willen voor de klant het beste, wij hebben hier veel profijt van gehad. De snelle communicatie is in deze tijd echt een pre, daar kan menig bedrijf van leren. Meedenkend in de mogelijkheden hebben wij nu als eindresultaat een mooi opgeleverd dak. Toppers!
  Wendy Bussel van
  Wendy Bussel van
  2023-03-23
  Super geholpen door dakservice Kolen. Precies gedaan wat is afgesproken en zelfs reparaties gedaan aan gebreken die ik niet zag zonder over kosten te beginnen. Resultaat is perfect van hun werkzaamheden. Voor alle medewerkers n pluim!!
  diedrik buijs
  diedrik buijs
  2023-03-10
  super snelle service
  frans kloppenburg
  frans kloppenburg
  2023-03-03
  Er is isolatie op het dak aangebracht. De werkzaamheden zijn voortvarend, grondig en goed uitgevoerd. Er werd daarnaast proactief ook gewezen op dingen die gerepareerd moesten worden. De medewerkers waren niet alleen kundig maar ook heel prettig. Groenendijk & Kloppenburg advocaten.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen