Dakrenovatie

Een dakrenovatie kan nodig zijn vanwege slijtage aan uw dak. Dit komt voor bij zowel platte daken als pannen daken.

Gratis dakinspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Wat is een dakrenovatie?

  Een dak kan vanwege jarenlange slijtage toe zijn aan renovatie of vervanging. Dit komt voor bij zowel platte daken als pannen daken. Slijtage ontstaat door de verschillende weersomstandigheden. In sommige gevallen is het mogelijk dat ook de dakisolatie opnieuw moet worden aangebracht. Onze vakmensen komen graag vrijblijvend kijken naar de status van uw dak.

  Er zijn verschillende soort dakrenovaties. Voor zowel platte daken als pannen daken voeren wij verschillende dakrenovaties uit. Denk hierbij aan:

  •          Vervangen van dakpannen
  •          Vervangen van platte daken of pannen daken
  •          Daken (opnieuw) isoleren
  •          Dakshingles vervangen of opnieuw aanbrengen
  •          Waar nodig het vervangen van zinkwerk
  •          Nokvorsten en kantpannen afsmeren met flexim dakmortel
  •          Dak verzegelen en waterafstotend maken d.m.v. impregnatie

  Wat kost het om een dak te renoveren?

  De kosten voor dakrenovatie zijn zeer uiteenlopend. Kosten hangen af van de soort renovatie en werkzaamheden. Er zijn veel verschillende soorten dakrenovaties mogelijk. Informeer naar de prijs voor uw renovatie en de verschillende mogelijkheden bij onze specialisten.

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Marion Van damme
  Marion Van damme
  24/10/2023
  Snelle service, actie en reactie, snelle inspectie, mooie prijs, vriendelijk personeel, wat alles mee afvoerde en het dak netjes achter liet .
  Hans v Damme
  Hans v Damme
  24/10/2023
  Netjes afgewerkt en vriendelijk personeel alles netjes achtergelaten topman komt afspraak na
  Erik Eisma
  Erik Eisma
  19/10/2023
  Wat een geweldig bedrijf. Wij hadden een lekkage en nog dezelfde dag hebben Dennis en zijn maat een noodreparatie uitgevoerd. Dit vond ik zo fantastisch dat ik meteen heb besloten om ook de reparatie door hun te laten doen. Wat een fijne mannen en zo vriendelijk. Top bedrijf.
  F Schevers
  F Schevers
  22/09/2023
  Dakservice Kolen heeft onlangs alle daken opnieuw bedekt, en resultaat is top! Afspraak kon al op redelijk korte termijn, en gemaakte afspraken zijn keurig nagekomen!
  M T
  M T
  14/09/2023
  De vriendelijke werknemers hebben keurig o.a. de schoorsteen gevoegd en een nieuw plat dak gemaakt op de dakkapel. Helaas voor mij waren er nog wat meer puntjes van aandacht gevonden. Maar hier kreeg ik eerst duidelijke foto's van te zien waarna we samen konden afstemmen wat te doen. Uiteindelijk is heel het dak weer mooi op orde gemaakt.
  Dick van der Neut
  Dick van der Neut
  11/09/2023
  Grondige inspectie, een reeële offerte, vriendelijke monteurs en netjes gewerkt. Bij de uitvoering van de werkzaamheden werd geconstateerd dat de dakbedekking van de dakkapel toch alsnog moest worden vervangen. Snel 2 extra mensen bijgeschakeld en toch dezelfde dag alles klaar.
  Bas B
  Bas B
  09/07/2023
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  07/07/2023
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  19/05/2023
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  15/05/2023
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Ik help u graag!

  Dennis

  Planning

  Wat kunnen wij voor u betekenen?

  Dakservice Kolen gaat bij een dakrenovatie vakkundig en grondig te werk. Zo verwijderen we alles tot aan het dakbeschot, controleren we het houtwerk en vervangen we eventueel rot houtwerk. Vervolgens bouwen we uw dak weer op met een tweelaags bitumen dakbedekkingssysteem. Ook vervangen uw loden hemelwaterafvoer (HWA) tot aan de aluminium afwerkranden (daktrim) aan toe. Al het oude materiaal wordt door onze vakmannen afgevoerd en heeft u nergens omkijken meer naar. Zo kunt u weer jaren vooruit!

  Dakrenovatie van Dakservice Kolen bestaat uit:

  • Een gratis dak inspectie
  • Vervangen van dakwerk (alle soorten)
  • Waar nodig vervangen van zinkwerk
  • Afvoer van materialen

  Dakrenovatie met isolatie

  Het is gebruikelijk dat bij renovaties het dak goed wordt geïsoleerd. Dit omdat een dakrenovatie het ideale moment hiervoor is. Een dak isoleren kan of van binnenuit of van buiten af aangepakt worden.

  Vogelnesten op het dak

  Bij een dakrenovatie komen wij vaak vogelnesten tegen, die verwijderd moeten worden. Een vogelnest kan een verstopping veroorzaken, wat lekkages tot gevolg kan hebben. Daarom verwijderen wij vogelnesten tijdens dak renovaties. Op het oppervlak zetten we vervolgens vogelweringprofielen. Zodat vogels geen nestje meer in het dak kunnen maken.

  Onze aanpak bij het verwijderen en voorkomen van vogelnesten op of in uw dak is als volgt:

  • Als vogels zich nestelen onder uw dakpannen: dan plaatsen wij een dakvoetprofiel aan de onderkant van het dak profiel. Vogels onder uw dakpannen zorgen voor schimmels en houtrot.
  • Als vogels zich nestelen in uw dakbeschot: dit kan schimmels en houtrot tot gevolg hebben. De vogels pikken letterlijk dakisolatie weg. Dit is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van uw dak. Wij plaatsen dan ook vogelwering.

  Subsidies voor dakrenovatie vanuit de overheid

  Bij uw gemeente kunt u bij het uitvoeren van een dakrenovatie de Subsidie Vogeloverlast aanvragen. Onze vakmannen isoleren jaarlijks meer dan 12.000 m2 aan daken. Daarom werken we als een economisch en groen bedrijf samen met de gemeente in uw buurt. Zo berekenen wij de subsidie mee in onze offertes. Dit is een standaardbedrag van € 7,50 per vierkante meter en kan oplopen tot € 10 per vierkante meter.

  Vervangen van oude dakbedekking voor nieuwe dakbedekking

  Het vervangen van oude dakbedekking van een plat dak is een belangrijke investering voor elke woning. Het dak is immers de eerste bescherming tegen de weerselementen en een goed functionerend dak is cruciaal om de rest van het gebouw te beschermen.

  Er zijn verschillende redenen waarom je de oude bedekking zou moeten vervangen en dus een dakrenovatie door een professional van Dakservice Kolen nodig is. Allereerst kan oude bedekking leiden tot lekkages en waterschade. Dit kan op zijn beurt leiden tot dure reparaties en schade aan de binnenkant van het gebouw. Daarnaast kan de dakbedekking de isolatie van het gebouw verminderen waardoor de energierekening zal stijgen. Ten slotte kan bedekking er verouderd en versleten uitzien, wat de schoonheid kan aantasten.

  Het kiezen van de juiste dakbedekking is belangrijk bij het vervangen van uw oude dakbedekking. Er zijn verschillende soorten dakbedekking beschikbaar, waaronder bitumen, EPDM, PVC, en metalen dakbedekking. Elke soort dakbedekking heeft zijn eigen voor- en nadelen.

  Dakrenovatie plat dak met bitumen dakbedekking

  Bij Dakservice Kolen sturen wij op een bitumen bedekking vanwege de duurzaamheid. Bitumen dakbedekking bestaat uit lagen bitumen en polyester die aan elkaar zijn gehecht. De monteur brengt de nieuwe dakbedekking aan door middel van verhitting. Dit is het zogenoemde branden van het dak.

  Dakrenovatie plat dak met bitumen dakbedekking

  Dakrenovatie bij een schuin dak kan een uitdagende taak zijn, maar het is belangrijk voor de veiligheid en het comfort van de woning.

  Een goed onderhouden dak is belangrijk om uw huis te beschermen tegen lekkages en waterschade. Als er problemen zijn met uw dak, zoals losse of beschadigde dakpannen, kan dit leiden tot waterlekkages die het interieur van uw woning kunnen beschadigen. Bovendien kan vocht en schimmelgroei ontstaan in uw woning, wat een gevaar kan vormen voor de gezondheid. Door deze problemen op tijd te signaleren kan een  eventueel (grote) renovatie aan uw pannendak voorkomen. In plaats van renoveren hoeft de monteur dan alleen te repareren.

  Het renoveren van een schuin dak is een uitgebreid proces dat verschillende stappen omvat. Zo voeren onze monteurs eerst een grondige inspectie uit om alle problemen in kaart te brengen. Vervolgens zullen we de oude bedekking verwijderen en de nodige reparaties aan de dakconstructie uitvoeren. Pas als dit allemaal is gebeurd, kan de nieuwe bedekking geïnstalleerd worden. Hierbij is het belangrijk om de juiste bedekking te kiezen. Deze wordt gekozen op basis van de hellingshoek van het dak en de lokale weersomstandigheden. Wanneer de renovatie is afgerond zullen wij nog een check doen of alles goed is afgewerkt.

  Laat uw dak renoveren bij Dakservice Kolen

  Dakservice Kolen heeft al meer dan 30 jaar ervaring in dak werkzaamheden. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar om u van dienst te zien. Noodgeval? Ook in geval van nood bieden wij een (tijdelijke) oplossing. Renovatie inplannen? Neem dan direct contact met ons op!

  Liever direct contact?

  Dennis

  Planning

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen