Dakwerk renovaties

Een dakrenovatie kan nodig zijn vanwege slijtage aan uw dak. Dit komt voor bij zowel platte daken als pannen daken.

Inspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Wat is een dakrenovatie?

  Een dakrenovatie kan nodig zijn vanwege slijtage aan uw dak. Dit komt voor bij zowel platte daken als pannen daken. Ook kan het zijn dat de isolatie opnieuw moet worden aangebracht. Onze vakmannen komen graag vrijblijvend kijken naar de status van uw dak.

  Er zijn heel wat soort dakrenovaties. Voor zowel platte daken als pannen daken voeren wij verschillende dakrenovaties uit. Denk hierbij aan:

  • Daksinghles vervangen of opnieuw aanbrengen.
  • Daken (opnieuw) isoleren.
  • Vervangen van dakpannen.
  • Vervangen van platte daken of pannen daken.
  • Waar nodig het vervangen van zinkwerk.
  • Nokvorsten en kantpannen afsmeren met flexim kunststof dakmortel.
  • Dak verzegelen en waterafstotend maken d.m.v. impregnant.

  Bij een dakrenovatie vernieuwen wij onder andere platte daken en pannen daken. Bij het (opnieuw) isoleren van uw dak houden we rekening met de totale isolatie. In het geval van een pannen dak letten we op de panlatten en daksinghles. Ook brengen we een damp remmende dakfolie aan, voor bescherming van het dakbeschot.

  Wat kost het om een dak te renoveren?

  Een dakrenovatie is in prijs zeer uiteenlopend. Dit hangt ook af van de soort renovatie en werkzaamheden. Er zijn heel wat verschillende soorten dakwerk renovaties. Informeer naar uw prijs en de verschillende mogelijkheden.

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Bas B
  Bas B
  2023-07-09
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  2023-07-07
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  2023-05-19
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  2023-05-15
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.
  Ruth Sahetapy
  Ruth Sahetapy
  2023-04-20
  Omdat ons huis gasloos is gemaakt daardoor konden 3 schoorsteenpijpen van oa de CV worden verwijderd. Dennis reageerde heel snel, ik kon foto's sturen van het dak en na een korte bespreking kregen we een offerte. Er is vlot gewerkt en de oude pijpen zijn door hun afgevoerd. Alles is netjes achter gelaten.
  Geert Wielens
  Geert Wielens
  2023-04-04
  Dakservice Kolen is een bedrijf dat goede service verleend. Zij hebben bij ons; een dakinspectie gedaan; ons volledige bitumen dak vernieuwd met extra balken. Shingles gerepareerd. Afspraken worden nagekomen ondanks de uitloop die zij in hun drukke planning hadden vanwege het slechte (regen)weer. De werknemers zijn zeer netjes en correct, wij zagen hen graag komen! De jongens hebben hart voor het vak en willen voor de klant het beste, wij hebben hier veel profijt van gehad. De snelle communicatie is in deze tijd echt een pre, daar kan menig bedrijf van leren. Meedenkend in de mogelijkheden hebben wij nu als eindresultaat een mooi opgeleverd dak. Toppers!
  Wendy Bussel van
  Wendy Bussel van
  2023-03-23
  Super geholpen door dakservice Kolen. Precies gedaan wat is afgesproken en zelfs reparaties gedaan aan gebreken die ik niet zag zonder over kosten te beginnen. Resultaat is perfect van hun werkzaamheden. Voor alle medewerkers n pluim!!
  diedrik buijs
  diedrik buijs
  2023-03-10
  super snelle service
  frans kloppenburg
  frans kloppenburg
  2023-03-03
  Er is isolatie op het dak aangebracht. De werkzaamheden zijn voortvarend, grondig en goed uitgevoerd. Er werd daarnaast proactief ook gewezen op dingen die gerepareerd moesten worden. De medewerkers waren niet alleen kundig maar ook heel prettig. Groenendijk & Kloppenburg advocaten.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Wat kunnen wij voor u betekenen?

  Dakservice Kolen gaat bij een dakrenovatie grondig te werk. Zo verwijderen we alles tot aan het dakbeschot, controleren we het houtwerk en vervangen we eventueel rot houtwerk. Vervolgens bouwen we uw dak weer op met een tweelaags bitumen dakbedekkingssysteem. We vervangen uw loden hemelwaterafvoer (HWA) tot aan de aluminium afwerkranden (daktrim) aan toe. Al het oude materiaal wordt door onze vakmannen afgevoerd. Alles wordt netjes en verzorgd achter gelaten. Zo kunt u weer jaren vooruit! Denk bij een dakrenovatie aan:

  • Gratis dakinspectie.
  • Vervangen van dakpannen(alle soorten).
  • Waar nodig vervangen van zinkwerk.
  • Nokvorsten en kantpannen afsmeren met flexim kunststof dakmortel.
  • Dak verzegelen en waterafstotend maken d.m.v. impregnant.

  Dakisolatie bij dakwerk renovaties

  Het is standaard dat bij dakwerk renovaties het dak goed wordt geïsoleerd. Dit omdat een dakwerk renovatie ook echt het moment hiervoor is. Een dak isoleren kan op twee manieren worden aangepakt: van binnen of van buiten uit.

  Subsidies voor dakwerk renovaties vanuit de overheid

  Bij uw gemeente kunt u bij het uitvoeren van een dakrenovatie de Subsidie Vogeloverlast aanvragen. Onze vakmannen isoleren jaarlijks meer dan 12.000 m2 aan daken. Daarom werken we als een economisch en groen bedrijf samen met de gemeente in uw buurt. Zo berekenen wij de subsidie mee in onze offertes. Dit is een standaardbedrag van € 7,50 per vierkante meter en kan oplopen tot € 10 per vierkante meter.

  Vogelnesten op het dak

  Bij een dakrenovatie kom je vaak vogelnesten tegen.  Deze verwijderen we. Op het oppervlak zetten we vervolgens vogelweringprofielen. Zodat vogels op die plek geen nestje meer kunnen maken. Dit geldt voor pannen daken.

  Schoorsteenkanalen dienen doorgaans zelfs eenmaal per jaar gecontroleerd te worden op vogelnesten. Er is een simpele reden waarom een vogelnest niet kan blijven zitten. Een vogelnest kan een verstopping veroorzaken, wat lekkages tot gevolg kan hebben. Daarom verwijderen wij vogelnesten bij dakwerk renovaties. Op uw schoorsteen plaatsen we een schoorsteenkap. Hierdoor kunnen de vogels niet nogmaals op die plek een nest bouwen. Onze aanpak bij het verwijderen en voorkomen van vogelnesten op of in uw dak is als volgt:

  • Als vogels zich nestelen onder uw dakpannen: plaatsen van dakvoetprofielen aan de onderkant van het dakprofiel. Vogels onder uw dakpannen zorgen voor schimmels en houtrot.
  • Als vogels zich nestelen in uw dakbeschot: kan schimmels en houtrot tot gevolg hebben. De vogels pikken letterlijk dakisolatie weg. Dit is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van uw dak.

  U kunt ook kiezen voor een volledige schoorsteen renovatie.

  Vervangen van de oude dakbedekking voor nieuwe dakbedekking

  Dakrenovatie, oftewel het vervangen van oude dakbedekking voor nieuwe dakbedekking is een belangrijke investering voor elke woning. Het dak is immers de eerste bescherming tegen de elementen en een goed functionerend dak is cruciaal om de rest van het gebouw te beschermen.

  Er zijn verschillende redenen waarom je de oude bedekking zou moeten vervangen en dus een dakrenovatie door een dakdekker nodig is. Allereerst kan oude bedekking leiden tot lekkages en waterschade. Dit kan op zijn beurt leiden tot dure reparaties en schade aan de binnenkant van het gebouw. Daarnaast kan de dakbedekking de isolatie van het gebouw verminderen en de energierekening doen stijgen. Ten slotte kan bedekking er verouderd en versleten uitzien, wat de esthetiek van het gebouw kan aantasten.
  Het kiezen van de juiste dakbedekking is cruciaal bij het vervangen van dakbedekking. Er zijn verschillende soorten dakbedekking beschikbaar, waaronder bitumen, EPDM, PVC, en metalen dakbedekking. Elke soort dakbedekking heeft zijn eigen voor- en nadelen.

  Bitumen bedekking is een onze keuze vanwege onze specialisatie hierin en duurzaamheid. Het is een soort bedekking die bestaat uit lagen bitumen en polyester die aan elkaar zijn gehecht. De dakdekker brengt de nieuwe dakbedekking aan door middel van verhitting. Dit is het zogenoemde branden van het dak.

  Het proces van het vervangen van dakbedekking kan variëren afhankelijk van de omvang van het project. Bij een kleinere woning kan het vervangen van de bedekking in één dag worden gedaan, terwijl het bij grotere gebouwen en complexere dakconstructies langer kan duren. Het vervangen van bedekking omvat meestal het verwijderen van de oude bedekking en het inspecteren van de dakconstructie om te zien of er eventuele reparaties nodig zijn. Vervolgens wordt de nieuwe dakbedekking geïnstalleerd en wordt het dak geïnspecteerd om te zien of alles correct is geplaatst en is het renoveren klaar.

  Dakrenovatie bij een hellend dak oftewel schuin dak

  Dakrenovatie bij een hellend dak oftewel schuin dak kan een uitdagende taak zijn, maar het is essentieel voor de veiligheid en het comfort van de woning.
  Een goed onderhouden dak is essentieel om uw huis te beschermen tegen lekkages en waterschade. Als er problemen zijn met uw dak, zoals losse of beschadigde dakpannen, kan dit leiden tot waterlekkages die het interieur van uw woning kunnen beschadigen. Bovendien kan vocht en schimmelgroei ontstaan in uw woning, wat een gevaar kan vormen voor de gezondheid. Deze problemen tijdig herkennen kan eventueel renovatie voorkomen en in plaats van renoveren hoeft de dakdekker dan alleen te repareren.

  Het renoveren van een hellend dak is een uitgebreid proces dat verschillende stappen omvat. Zo voert onze dakdekker eerst een grondige inspectie uit om eventuele problemen te identificeren. Daarna moet de oude bedekking worden verwijderd en eventuele reparaties aan de dakconstructie worden uitgevoerd. Pas als dit allemaal is gebeurd, kan de nieuwe bedekking worden geïnstalleerd. Hierbij is het belangrijk om de juiste bedekking te kiezen, afhankelijk van de hellingshoek van het dak en de lokale weersomstandigheden. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het renoveren van daken. U kunt er dan ook zeker van zijn dat het renoveren op een goede wijze wordt uitgevoerd.

  Kijk op onze website voor meer informatie over ons dakdekkerbedrijf. Wij zijn de beste op het gebied van dakinspectie, een platdak vervangen of bij een dakkapel lekkage.

   

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen