Veelgestelde vragen

Op deze pagina beantwoorden wij veelgestelde vragen en geven we tips omtrent dakwerkzaamheden, daklekkages en onze dienstverlening. Heeft u na het lezen van onze antwoorden op veelgestelde vragen alsnog een vraag? Schroom niet om contact op te nemen met een van onze dakdekkers.

Het is van groot belang dat u direct aan de slag gaat met het oplossen van uw daklekkage. Een daklekkage kan veel schade veroorzaken aan de dakconstructie en het dakbeschot. Een daklekkage is vrij gemakkelijk te verhelpen. Hoe vroeger u in actie komt, hoe meer de schade wordt beperkt.

1. Neem foto’s van de schade. Op deze manier voorkomt u achteraf onenigheid met uw verzekeraar.

2. Probeer vervolgschade te voorkomen. Hoe meer water lekkage op de vloer of de meubels hoe meer gevolgschade.

U kunt verdere vochtschade beperken door het lekkende water op te vangen. Dit kan met emmers en bakken, of zelfs met dekens op de grond.

3. Bent u zelf een handige klusser? Dan kunt u de lekkage waarschijnlijk zelf oplossen. Ga het dak op en controleer of er dakpannen scheef liggen, of zelfs missen. Is dit het geval? Dan komt de lekkage hier hoogstwaarschijnlijk vandaan. Wanneer u de dakpannen weer recht legt (of er een nieuwe dakpannen op legt) zal de daklekkage opgelost zijn.

Voelt u zich niet comfortabel bij zelf uw dak op gaan? Aarzel niet en neem contact op met een van onze gecertificeerde dakdekkers in uw regio!

Hoe een daklekkage opgelost wordt hangt af van het soort dak dat u heeft. Onze werkwijze verschilt bijvoorbeeld bij platte daken en pannen daken. Zodra u uw lekkage telefonisch of per mail heeft aangemeld, wordt een gratis dakinspectje ingepland om alles nader te bekijken.

Onze dakdekkers doen vervolgens ter plaatse grondig onderzoek naar de oorzaak van de lekkage. Tijdens onze dakinspectie worden alle dakproblemen inzichtelijk gemaakt. Ook ontvangt u een fotorapport.

Als we te maken hebben met een ernstige lekkage brengen we een tijdelijke noodoplossing aan, zodat de schade verder zoveel mogelijk beperkt blijft.

Een plat dak daklekkage kan veel oorzaken hebben, zo kunt u te maken hebben met verkeerd aangelegde dakisolatie, wat als gevolg weer gaat condenseren. Dit is alleen te zien tijdens een insnoering in de dakbedekking.

Bij een pannendak lekkage kan een daklekkage opgelost worden door het vervangen van enkele dakpannen of een nokpan reparatie. Wij adviseren altijd een vrijblijvende dakinspectie,. Onze dakdekkers doen vervolgens ter plaatse grondig onderzoek naar de oorzaak van uw daklekkage. Tijdens deze gratis dakinspectie worden alle dakproblemen inzichtelijk gemaakt door onze specialisten.

We zorgen tenslotte voor een oplossing op maat. Iedere dak is uniek en vraagt een maatwerk oplossing. Uw dakproblemen worden opgelost en u ontvangt garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Dat kan, als u de juiste verzekering hiervoor heeft afgesloten. Schade door storm wordt door de meeste verzekeraars gedekt. Het is verder belangrijk om uw verzekering altijd binnen 48 uur in te lichten over dakproblemen veroorzaakt door storm of andere weersomstandigheden. We stellen altijd passende offerte op voor de dakreparatie. Deze offerte kan u op uw beurt weer doorgeven aan uw verzekering. Bij daklekkages niet veroorzaakt door storm, kunt u meestal niks verhalen op uw verzekering. Als u schade heeft aan muren, stucwerk of vloer kan u dit vaak weer wel herhalen.

We voeren alle dakwerkzaamheden uit op de constructie na. Dan moet u denken aan het houten geraamte van het dak. Een korte greep uit de meest voorkomende werkzaamheden zijn: schoorsteen reparaties, lood reparaties, het vervangen van de dakpannen, dakleer repareren of vervangen. Maar ook nokvorst renovaties, dakrenovaties en dakgoot renovaties. Kortom, u kunt ons voor bijna alles bellen. Of het nou gaat om een dak lekkage, spoedreparatie of andere dak problemen. Wij zijn u graag van dienst.

 

Het komt niet vaak voor dat er na dakwerkzaamheden nog lekkage ontstaat. maar het kan altijd gebeuren dat een dak lekkage niet helemaal is opgelost. Dit kan komen omdat een lekkage vanuit meerdere punten naar binnen komt. Zo kunt u denken aan loodwerk van de schoorstenen op het dak waar kleine haarscheurtjes in zitten en die met het blote oog niet te zien zijn, of een inwendige afvoer lekkage. Bij platte daken komt het ook wel eens voor dat u een gelijktijdige lekkage heeft met de buurman en de lekkage van de buurman bij u zichtbaar is en niet zichtbaar bij de buurman. Of een stukje losgelaten bitumen. Gelukkig heeft u garantie en zullen onze vakmannen terugkomen om de lekkage te achterhalen en samen met een van onze specialisten naar een passende oplossing te zoeken

 

Wij adviseren om jaarlijks uw dak te laten controleren. Zo voorkomt u lekkages. U kunt dit eventueel doen door een onderhoudscontract af te sluiten. Dan komen we jaarlijks bij u langs om uw dak te controleren. Dakproblemen ontstaan vaak door achterstallig onderhoud. De kosten van dit soort dakreparaties zijn vaak vele malen hoger.

 

Bij een dakinspectie worden alle zichtbare delen van het dak gecontroleerd. Binnen en buiten. Eventuele dakproblemen komen aan het licht net als daklekkages. Door middel van een fotoreportage maken we inzichtelijk waar gebreken zich bevinden.

Heb je hulp nodig?

Dennis

Planning

Beoordelingen

Google Reviews
Marion Van damme
Marion Van damme
24/10/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Snelle service, actie en reactie, snelle inspectie, mooie prijs, vriendelijk personeel, wat alles mee afvoerde en het dak netjes achter liet .
Hans v Damme
Hans v Damme
24/10/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Netjes afgewerkt en vriendelijk personeel alles netjes achtergelaten topman komt afspraak na
Erik Eisma
Erik Eisma
19/10/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Wat een geweldig bedrijf. Wij hadden een lekkage en nog dezelfde dag hebben Dennis en zijn maat een noodreparatie uitgevoerd. Dit vond ik zo fantastisch dat ik meteen heb besloten om ook de reparatie door hun te laten doen. Wat een fijne mannen en zo vriendelijk. Top bedrijf.
F Schevers
F Schevers
22/09/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Dakservice Kolen heeft onlangs alle daken opnieuw bedekt, en resultaat is top! Afspraak kon al op redelijk korte termijn, en gemaakte afspraken zijn keurig nagekomen!
M T
M T
14/09/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
De vriendelijke werknemers hebben keurig o.a. de schoorsteen gevoegd en een nieuw plat dak gemaakt op de dakkapel. Helaas voor mij waren er nog wat meer puntjes van aandacht gevonden. Maar hier kreeg ik eerst duidelijke foto's van te zien waarna we samen konden afstemmen wat te doen. Uiteindelijk is heel het dak weer mooi op orde gemaakt.
Dick van der Neut
Dick van der Neut
11/09/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Grondige inspectie, een reeële offerte, vriendelijke monteurs en netjes gewerkt. Bij de uitvoering van de werkzaamheden werd geconstateerd dat de dakbedekking van de dakkapel toch alsnog moest worden vervangen. Snel 2 extra mensen bijgeschakeld en toch dezelfde dag alles klaar.
Bas B
Bas B
09/07/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
Rob van Bakel
Rob van Bakel
07/07/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
Hugo Luik
Hugo Luik
19/05/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
Ward van den Heuvel
Ward van den Heuvel
15/05/2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.

Locaties

Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

Utrecht

Leiden

Amsterdam

Gouda

Almere

Zoetermeer

Rotterdam

Alphen a.d. Rijn

Dordrecht

Haarlem

Den Haag

Schijndel

Heb je hulp nodig?

Dennis

Planning

Altijd veilig te werk

Partners en Certificeringen