Flexibel rookkanaal

Flexibele rookkanalen worden vooral gebruikt voor houtkachels, gaskachels en open haarden.

Gratis dakinspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Wat is een flexibel rookkanaal?

  Flexibele rookkanalen worden vooral gebruikt voor houtkachels, gaskachels en open haarden. Een flexibel rookkanaal is een RVS rookkanaal dat wordt geplaatst voor een houtkachel, gaskachel of open haard. Zodat er weer een nieuw kanaal in een bestaand rookkanaal geplaatst kan worden. Dit heeft als voordeel dat niet de hele schoorsteen afgebroken hoeft te worden, of de schoorsteen opgebouwd moet worden met dubbelwandige rookkanalen.

  Poreuze voegen in uw schoorsteen kunnen ervoor zorgen dat lekkages door de voegen heen naar binnen komen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Door een flexibel rookkanaal kunt u uw houtkachel of gaskachel weer veilig gebruiken.

  De status van uw huidige rookkanaal bepalen

  Vaak merkt u in eerste instantie niet veel van het probleem, maar omdat men zich vaak wel bewust is van het gevaar van stoken zonder dat het kanaal geïnspecteerd is, wordt hier vaak contact met ons over opgenomen. Door middel van een camera-inspectie kunnen we de status van uw rookkanaal bekijken. Op basis van deze inspectie kunnen we onderhoud of een flexibel rookkanaal adviseren. Eventueel met een schoorsteenkap.

  Plaatsen van een flexibel rookkanaal

  Wenst u de plaatsing van een flexibel rookkanaal? Dat kan natuurlijk! Onze vakmannen komen graag vrijblijvend inmeten. Door middel van een inspectie kijken we hoe groot het kanaal is. Wat eventueel de mogelijkheden zijn voor de diameter van het rookkanaal. Want elke kachel heeft natuurlijk zijn eigen type rookkanaal. Er moet gekeken worden of een flexibel rookkanaal in het rookkanaal van uw originele kachel past. Zodat er ook een goede trek blijft in uw schoorsteen. Want als er een te smal rookkanaal geplaatst wordt, is de trek van uw kachel niet goed. Dit moet per definitie voorkomen worden, want zo kunt u overtollig koolmonoxide binnenkrijgen.

  De voegen van uw rookkanaal zijn zodanig klein dat het moeilijk is hier aan te komen en deze te herstellen. Een flexibel rookkanaal creëert een gesloten systeem en wordt vanaf uw schoorsteen helemaal naar uw kachel geplaatst.

  Ik help u graag!

  Dennis

  Planning

  De installatie van een flexibel rookkanaal

  Uw flexibel rookkanaal wordt altijd geïnstalleerd van bovenaf. Het flexibele rookkanaal wordt van boven naar beneden in de schoorsteen gedraaid. Het wil wel eens voorkomen dat er een vernauwing in de schoorsteen zit en dat we daardoor de schouw moeten open breken, om het rookkanaal door te voeren naar beneden. Ook hier weten onze vakmannen raad mee. Bij de installatie van uw flexibel rookkanaal gaan we als volgt te werk:
  • We plaatsen uw flexibel rookkanaal van boven naar beneden.
  • Beneden sluiten we uw flexibel rookkanaal aan op een plafondplaat. Deze plafondplaat wordt afgewerkt met een keramische deken van 1200 graden wol, dat extra beschermd tegen brandgevaar.
  • Vervolgens wordt het rookkanaal volledig afgestort met perlietkorrels. Dit zijn kleine isolatie korreltjes die zorgen voor een extra bescherming rondom de RVS pijp. Hierdoor komen er geen beschadigingen aan uw flexibel rookkanaal en krijgt u geen condensvorming in uw schoorsteen.
  • Verder naar boven toe wordt er ook weer vuurvast wol gebruikt rondom het RVS rookkanaal.
  Tenslotte wordt het rookkanaal vastgezet met vuurvast cement. Zodat het rookkanaal gefixeerd en vast zit. Daarbovenop wordt een schoorsteenkap geplaatst voor de trekvorming, regen in het kanaal en tegen trek- en volgelinslag. Beneden komt uw flexibel rookkanaal uit en wordt het aangesloten op een enkelwandig rookkanaal richting uw kachel.

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Marion Van damme
  Marion Van damme
  24/10/2023
  Snelle service, actie en reactie, snelle inspectie, mooie prijs, vriendelijk personeel, wat alles mee afvoerde en het dak netjes achter liet .
  Hans v Damme
  Hans v Damme
  24/10/2023
  Netjes afgewerkt en vriendelijk personeel alles netjes achtergelaten topman komt afspraak na
  Erik Eisma
  Erik Eisma
  19/10/2023
  Wat een geweldig bedrijf. Wij hadden een lekkage en nog dezelfde dag hebben Dennis en zijn maat een noodreparatie uitgevoerd. Dit vond ik zo fantastisch dat ik meteen heb besloten om ook de reparatie door hun te laten doen. Wat een fijne mannen en zo vriendelijk. Top bedrijf.
  F Schevers
  F Schevers
  22/09/2023
  Dakservice Kolen heeft onlangs alle daken opnieuw bedekt, en resultaat is top! Afspraak kon al op redelijk korte termijn, en gemaakte afspraken zijn keurig nagekomen!
  M T
  M T
  14/09/2023
  De vriendelijke werknemers hebben keurig o.a. de schoorsteen gevoegd en een nieuw plat dak gemaakt op de dakkapel. Helaas voor mij waren er nog wat meer puntjes van aandacht gevonden. Maar hier kreeg ik eerst duidelijke foto's van te zien waarna we samen konden afstemmen wat te doen. Uiteindelijk is heel het dak weer mooi op orde gemaakt.
  Dick van der Neut
  Dick van der Neut
  11/09/2023
  Grondige inspectie, een reeële offerte, vriendelijke monteurs en netjes gewerkt. Bij de uitvoering van de werkzaamheden werd geconstateerd dat de dakbedekking van de dakkapel toch alsnog moest worden vervangen. Snel 2 extra mensen bijgeschakeld en toch dezelfde dag alles klaar.
  Bas B
  Bas B
  09/07/2023
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  07/07/2023
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  19/05/2023
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  15/05/2023
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Liever direct contact?

  Dennis

  Planning

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen