Flexibel rookkanaal

Flexibele rookkanalen worden vooral gebruikt voor houtkachels, gaskachels en open haarden.

Inspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Wat is een flexibel rookkanaal?

  Flexibele rookkanalen worden vooral gebruikt voor houtkachels, gaskachels en open haarden. Een flexibel rookkanaal is een RVS rookkanaal dat wordt geplaatst voor een houtkachel, gaskachel of open haard. Zodat er weer een nieuw kanaal in een bestaand rookkanaal geplaatst kan worden. Dit heeft als voordeel dat niet de hele schoorsteen afgebroken hoeft te worden, of de schoorsteen opgebouwd moet worden met dubbelwandige rookkanalen.

  Poreuze voegen in uw schoorsteen kunnen ervoor zorgen dat lekkages door de voegen heen naar binnen komen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Door een flexibel rookkanaal kunt u uw houtkachel of gaskachel weer veilig gebruiken.

  De status van uw huidige rookkanaal bepalen

  Vaak merkt u in eerste instantie niet veel van het probleem, maar omdat men zich vaak wel bewust is van het gevaar van stoken zonder dat het kanaal geïnspecteerd is, wordt hier vaak contact met ons over opgenomen. Door middel van een camera-inspectie kunnen we de status van uw rookkanaal bekijken. Op basis van deze inspectie kunnen we onderhoud of een flexibel rookkanaal adviseren. Eventueel met een schoorsteenkap.

  Plaatsen van een flexibel rookkanaal

  Wenst u de plaatsing van een flexibel rookkanaal? Dat kan natuurlijk! Onze vakmannen komen graag vrijblijvend inmeten. Door middel van een inspectie kijken we hoe groot het kanaal is. Wat eventueel de mogelijkheden zijn voor de diameter van het rookkanaal. Want elke kachel heeft natuurlijk zijn eigen type rookkanaal. Er moet gekeken worden of een flexibel rookkanaal in het rookkanaal van uw originele kachel past. Zodat er ook een goede trek blijft in uw schoorsteen. Want als er een te smal rookkanaal geplaatst wordt, is de trek van uw kachel niet goed. Dit moet per definitie voorkomen worden, want zo kunt u overtollig koolmonoxide binnenkrijgen.

  De voegen van uw rookkanaal zijn zodanig klein dat het moeilijk is hier aan te komen en deze te herstellen. Een flexibel rookkanaal creëert een gesloten systeem en wordt vanaf uw schoorsteen helemaal naar uw kachel geplaatst.

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  De installatie van een flexibel rookkanaal

  Uw flexibel rookkanaal wordt altijd geïnstalleerd van bovenaf. Het flexibele rookkanaal wordt van boven naar beneden in de schoorsteen gedraaid. Het wil wel eens voorkomen dat er een vernauwing in de schoorsteen zit en dat we daardoor de schouw moeten open breken, om het rookkanaal door te voeren naar beneden. Ook hier weten onze vakmannen raad mee. Bij de installatie van uw flexibel rookkanaal gaan we als volgt te werk:
  • We plaatsen uw flexibel rookkanaal van boven naar beneden.
  • Beneden sluiten we uw flexibel rookkanaal aan op een plafondplaat. Deze plafondplaat wordt afgewerkt met een keramische deken van 1200 graden wol, dat extra beschermd tegen brandgevaar.
  • Vervolgens wordt het rookkanaal volledig afgestort met perlietkorrels. Dit zijn kleine isolatie korreltjes die zorgen voor een extra bescherming rondom de RVS pijp. Hierdoor komen er geen beschadigingen aan uw flexibel rookkanaal en krijgt u geen condensvorming in uw schoorsteen.
  • Verder naar boven toe wordt er ook weer vuurvast wol gebruikt rondom het RVS rookkanaal.
  Tenslotte wordt het rookkanaal vastgezet met vuurvast cement. Zodat het rookkanaal gefixeerd en vast zit. Daarbovenop wordt een schoorsteenkap geplaatst voor de trekvorming, regen in het kanaal en tegen trek- en volgelinslag. Beneden komt uw flexibel rookkanaal uit en wordt het aangesloten op een enkelwandig rookkanaal richting uw kachel.

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Bas B
  Bas B
  2023-07-09
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  2023-07-07
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  2023-05-19
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  2023-05-15
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.
  Ruth Sahetapy
  Ruth Sahetapy
  2023-04-20
  Omdat ons huis gasloos is gemaakt daardoor konden 3 schoorsteenpijpen van oa de CV worden verwijderd. Dennis reageerde heel snel, ik kon foto's sturen van het dak en na een korte bespreking kregen we een offerte. Er is vlot gewerkt en de oude pijpen zijn door hun afgevoerd. Alles is netjes achter gelaten.
  Geert Wielens
  Geert Wielens
  2023-04-04
  Dakservice Kolen is een bedrijf dat goede service verleend. Zij hebben bij ons; een dakinspectie gedaan; ons volledige bitumen dak vernieuwd met extra balken. Shingles gerepareerd. Afspraken worden nagekomen ondanks de uitloop die zij in hun drukke planning hadden vanwege het slechte (regen)weer. De werknemers zijn zeer netjes en correct, wij zagen hen graag komen! De jongens hebben hart voor het vak en willen voor de klant het beste, wij hebben hier veel profijt van gehad. De snelle communicatie is in deze tijd echt een pre, daar kan menig bedrijf van leren. Meedenkend in de mogelijkheden hebben wij nu als eindresultaat een mooi opgeleverd dak. Toppers!
  Wendy Bussel van
  Wendy Bussel van
  2023-03-23
  Super geholpen door dakservice Kolen. Precies gedaan wat is afgesproken en zelfs reparaties gedaan aan gebreken die ik niet zag zonder over kosten te beginnen. Resultaat is perfect van hun werkzaamheden. Voor alle medewerkers n pluim!!
  diedrik buijs
  diedrik buijs
  2023-03-10
  super snelle service
  frans kloppenburg
  frans kloppenburg
  2023-03-03
  Er is isolatie op het dak aangebracht. De werkzaamheden zijn voortvarend, grondig en goed uitgevoerd. Er werd daarnaast proactief ook gewezen op dingen die gerepareerd moesten worden. De medewerkers waren niet alleen kundig maar ook heel prettig. Groenendijk & Kloppenburg advocaten.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen