Platte daken

Dakservice Kolen verzorgt op het gebied van platte daken verschillende werkzaamheden. Op het gebied van platte daken houden onze vakmannen zich bezig met bitumen dakbedekking.

Gratis dakinspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Wat zijn platte daken?

  Platte dakbedekking bestaat uit vloeibaar bitumen wat opgebouwd is uit een polyester onderlaag en een toplaag dakbedekking. Dakbedekking wordt gemaakt uit een aardolieproduct, wat gemaakt wordt in fabrieken. In fabrieken wordt dit materiaal in grote kokers gegoten en wordt dit omgevormd tot grote ‘matten’ dakbedekking. In dit materiaal zit een vezellaag dat het gemakkelijk maakt om vervolgens aan te brengen op platte daken.

  Wij maken gebruik van 470k bitumen. Dit is een APP gekeurde dakbedekking. APP staat voor Atactisch PolyPropyleen en is een mengsel van bitumen en polymeren kunststof. Het voordeel van dit materiaal is dat het soepel en buigzaam is en 100% UV-bestendig. Ten opzichte van SBS-bitumen heeft deze vorm van dakbedekking als voordelen:

  • Lange levensduur van > 25 jaar.
  • 100% UV-bestendig.
  • Op basis van polymeren kunststof.
  • Heeft een KOMO keurmerk.

  Wij gebruiken in principe altijd dezelfde dakbedekking met een leislag erop. Daarom verlenen we op onze dakbedekking ook een garantie tot 15 jaar.

  Dakbedekking heeft praktisch ongeveer een levensduur van 30-35 jaar als je het goed aanbrengt. APP is topkwaliteit dakbedekking mét Nederlands keurmerk dat we al jaren naar tevredenheid gebruiken.

  Voordelen van platte daken

   • Lekkages zijn snel op te sporen.
   • Makkelijk beloopbaar en makkelijk te repareren.
   • Gemakkelijk te vervangen.
   • Goedkoper als dakpannen.
   • Dakramen plaatsen is eenvoudig.
   • In alle kleuren verkrijgbaar.
   • Isoleren gaat makkelijker, doordat het afgesloten kan worden met isolatiemateriaal.

   Platte daken kun je tegenwoordig goed op afschot krijgen. Als ervoor wordt gezorgd dat het water goed afloopt op een plat dak, dan heeft een plat dak een langere levensduur en betere prijs-kwaliteitverhouding dan bijvoorbeeld een hellend dak met dakpannen. Kijk ook eens op onze pagina van plat dak isoleren.

  Het oplossen van een noodreparatie

  Een noodreparatie kan heel variërend zijn in de uitvoering. Dit kan een kwestie van kleinschalig repareren zijn, tot het mogelijk vervangen van een heel dak. Dit geldt ook voor platte daken. Er zijn verschillende manieren om achter de oorzaak te komen: soms is het een kwestie van simpelweg volgen hoe het water loopt, soms is een lekkage duidelijk door kieren en openingen. Soms moet er een camera-inspectie uitgevoerd worden om vochtmetingen te doen. In het ergste geval moeten hak- en breekwerkzaamheden uitgevoerd worden om de lekkage professioneel op te lossen. In alle gevallen staan de vakmannen van Dakservice Kolen voor u klaar, om alle voorkomende noodreparaties aan daken uit te voeren.

  Ik help u graag!

  Dennis

  Planning

  Onderhoud aan platte daken

  Het is altijd wel belangrijk om jaarlijks naar uw platte dak te laten kijken. Want op een plat dak heeft u sneller te maken met vervuiling dat op het dak blijft liggen, zoals bladeren. Het is aan te raden om elk halfjaar even naar de afvoer te kijken of er geen bladeren of vuil voor ligt, of water goed weg komt en of er geen dakbedekking los zit. U kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten, zodat wij hier periodiek voor u naar kijken.

  Indien gewenst kunnen we voor u een gratis dak inspectie uitvoeren. Zo weet u direct de status van uw plat dak en krijgt u inzicht in benodigd onderhoud. Na onze dak inspectie voorzien we u van een volledig fotorapport en offerte.

  Bitumen dakbedekking voor het platte dak

  Een populair materiaal voor het platte dak. Het is een type dakbedekking dat bestaat uit een mengsel van bitumen en vulstoffen zoals grind of zand. Dit mengsel wordt op het dak aangebracht in meerdere lagen met behulp van een brander of lijm.
  Een van de voordelen van dit materiaal is dat het duurzaam is en lang meegaat. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kan goed tegen UV-straling. Hierdoor is het materiaal geschikt voor zowel warme als koude klimaten.
  Het materiaal is ook relatief gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Het kan snel worden aangebracht, waardoor de installatiekosten laag kunnen blijven. Bovendien is het onderhoud eenvoudig en kan het worden gerepareerd met behulp van een brander of lijm.
  Een ander voordeel van dit specifieke materiaal is dat het waterdicht is. De meerdere lagen zorgen voor een goede bescherming tegen water en voorkomen dat er lekkages ontstaan.
  Tot slot is het ook esthetisch aantrekkelijk. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan worden aangepast aan de stijl van het gebouw.
  Het is duurzaam, gemakkelijk te installeren en onderhouden, waterdicht en esthetisch aantrekkelijk materiaal voor het platte dak.

  Uw platte dak vervangen

  De oude dakconstructie blijkt niet meer goed en het wordt tijd om uw groendak, kunststof dakbedekking of andere soort dakconstructie en oude dakbedekking te renoveren. Bij het platdak vervangen komen een aantal stappen kijken. Voordat het nieuwe dak kan worden aangebracht, moet de oude dakbedekking worden verwijderd en moet het dakoppervlak goed worden schoongemaakt. Na het verwijderen van de oude dakbedekking wordt vervolgens de nieuwe dakbedekking in meerdere lagen aangebracht met behulp van een brander of lijm. Hierbij wordt er gezorgd voor een goede overlapping van de lagen om lekkages te voorkomen.
  Een ander belangrijk aspect bij het vervangen van het platte dak is de isolatie van de dakconstructie. Bij een plat dak isoleren is belangrijk om te zorgen voor een goede isolatielaag van juist isolatiemateriaal onder de dakbedekking om te voorkomen dat er warmte verloren gaat en om de energiekosten te verlagen. Een professionele dakdekker kan u adviseren over de juiste isolatiematerialen voor uw situatie.

  Na de installatie van de nieuwe dakbedekking is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur van het dak te verlengen. Dit kan bestaan uit het inspecteren van het dak en dakranden op beschadigingen, het verwijderen van vuil en bladeren en het controleren van de waterafvoer.
  Het vervangen van een plat dak met voor een bitumen dak is een goede optie vanwege de duurzaamheid en waterdichtheid van het materiaal. Ons dakdekkersbedrijf werkt bij renoveren van een plat dak met voorkeur voor dit materiaal.

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Marion Van damme
  Marion Van damme
  24/10/2023
  Snelle service, actie en reactie, snelle inspectie, mooie prijs, vriendelijk personeel, wat alles mee afvoerde en het dak netjes achter liet .
  Hans v Damme
  Hans v Damme
  24/10/2023
  Netjes afgewerkt en vriendelijk personeel alles netjes achtergelaten topman komt afspraak na
  Erik Eisma
  Erik Eisma
  19/10/2023
  Wat een geweldig bedrijf. Wij hadden een lekkage en nog dezelfde dag hebben Dennis en zijn maat een noodreparatie uitgevoerd. Dit vond ik zo fantastisch dat ik meteen heb besloten om ook de reparatie door hun te laten doen. Wat een fijne mannen en zo vriendelijk. Top bedrijf.
  F Schevers
  F Schevers
  22/09/2023
  Dakservice Kolen heeft onlangs alle daken opnieuw bedekt, en resultaat is top! Afspraak kon al op redelijk korte termijn, en gemaakte afspraken zijn keurig nagekomen!
  M T
  M T
  14/09/2023
  De vriendelijke werknemers hebben keurig o.a. de schoorsteen gevoegd en een nieuw plat dak gemaakt op de dakkapel. Helaas voor mij waren er nog wat meer puntjes van aandacht gevonden. Maar hier kreeg ik eerst duidelijke foto's van te zien waarna we samen konden afstemmen wat te doen. Uiteindelijk is heel het dak weer mooi op orde gemaakt.
  Dick van der Neut
  Dick van der Neut
  11/09/2023
  Grondige inspectie, een reeële offerte, vriendelijke monteurs en netjes gewerkt. Bij de uitvoering van de werkzaamheden werd geconstateerd dat de dakbedekking van de dakkapel toch alsnog moest worden vervangen. Snel 2 extra mensen bijgeschakeld en toch dezelfde dag alles klaar.
  Bas B
  Bas B
  09/07/2023
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  07/07/2023
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  19/05/2023
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  15/05/2023
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Liever direct contact?

  Dennis

  Planning

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen