Platte daken

Dakservice Kolen verzorgt op het gebied van platte daken verschillende werkzaamheden. Op het gebied van platte daken houden onze vakmannen zich bezig met bitumen dakbedekking.

Inspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Wat zijn platte daken?

  Platte dakbedekking bestaat uit vloeibaar bitumen wat opgebouwd is uit een polyester onderlaag en een toplaag dakbedekking. Dakbedekking wordt gemaakt uit een aardolieproduct, wat gemaakt wordt in fabrieken. In fabrieken wordt dit materiaal in grote kokers gegoten en wordt dit omgevormd tot grote ‘matten’ dakbedekking. In dit materiaal zit een vezellaag dat het gemakkelijk maakt om vervolgens aan te brengen op platte daken.

  Wij maken gebruik van 470k bitumen. Dit is een APP gekeurde dakbedekking. APP staat voor Atactisch PolyPropyleen en is een mengsel van bitumen en polymeren kunststof. Het voordeel van dit materiaal is dat het soepel en buigzaam is en 100% UV-bestendig. Ten opzichte van SBS-bitumen heeft deze vorm van dakbedekking als voordelen:

  • Lange levensduur van > 25 jaar.
  • 100% UV-bestendig.
  • Op basis van polymeren kunststof.
  • Heeft een KOMO keurmerk.

  Wij gebruiken in principe altijd dezelfde dakbedekking met een leislag erop. Daarom verlenen we op onze dakbedekking ook een garantie tot 15 jaar.

  Dakbedekking heeft praktisch ongeveer een levensduur van 30-35 jaar als je het goed aanbrengt. APP is topkwaliteit dakbedekking mét Nederlands keurmerk dat we al jaren naar tevredenheid gebruiken.

  Voordelen van platte daken

   • Lekkages zijn snel op te sporen.
   • Makkelijk beloopbaar en makkelijk te repareren.
   • Gemakkelijk te vervangen.
   • Goedkoper als dakpannen.
   • Dakramen plaatsen is eenvoudig.
   • In alle kleuren verkrijgbaar.
   • Isoleren gaat makkelijker, doordat het afgesloten kan worden met isolatiemateriaal.

   Platte daken kun je tegenwoordig goed op afschot krijgen. Als ervoor wordt gezorgd dat het water goed afloopt op een plat dak, dan heeft een plat dak een langere levensduur en betere prijs-kwaliteitverhouding dan bijvoorbeeld een hellend dak met dakpannen. Kijk ook eens op onze pagina van plat dak isoleren.

  Het oplossen van een noodreparatie

  Een noodreparatie kan heel variërend zijn in de uitvoering. Dit kan een kwestie van kleinschalig repareren zijn, tot het mogelijk vervangen van een heel dak. Dit geldt ook voor platte daken. Er zijn verschillende manieren om achter de oorzaak te komen: soms is het een kwestie van simpelweg volgen hoe het water loopt, soms is een lekkage duidelijk door kieren en openingen. Soms moet er een camera-inspectie uitgevoerd worden om vochtmetingen te doen. In het ergste geval moeten hak- en breekwerkzaamheden uitgevoerd worden om de lekkage professioneel op te lossen. In alle gevallen staan de vakmannen van Dakservice Kolen voor u klaar, om alle voorkomende noodreparaties aan daken uit te voeren.

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Onderhoud aan platte daken

  Het is altijd wel belangrijk om jaarlijks naar uw platte dak te laten kijken. Want op een plat dak heeft u sneller te maken met vervuiling dat op het dak blijft liggen, zoals bladeren. Het is aan te raden om elk halfjaar even naar de afvoer te kijken of er geen bladeren of vuil voor ligt, of water goed weg komt en of er geen dakbedekking los zit. U kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten, zodat wij hier periodiek voor u naar kijken.

  Indien gewenst kunnen we voor u een gratis dak inspectie uitvoeren. Zo weet u direct de status van uw plat dak en krijgt u inzicht in benodigd onderhoud. Na onze dak inspectie voorzien we u van een volledig fotorapport en offerte.

  Bitumen dakbedekking voor het platte dak

  Een populair materiaal voor het platte dak. Het is een type dakbedekking dat bestaat uit een mengsel van bitumen en vulstoffen zoals grind of zand. Dit mengsel wordt op het dak aangebracht in meerdere lagen met behulp van een brander of lijm.
  Een van de voordelen van dit materiaal is dat het duurzaam is en lang meegaat. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kan goed tegen UV-straling. Hierdoor is het materiaal geschikt voor zowel warme als koude klimaten.
  Het materiaal is ook relatief gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Het kan snel worden aangebracht, waardoor de installatiekosten laag kunnen blijven. Bovendien is het onderhoud eenvoudig en kan het worden gerepareerd met behulp van een brander of lijm.
  Een ander voordeel van dit specifieke materiaal is dat het waterdicht is. De meerdere lagen zorgen voor een goede bescherming tegen water en voorkomen dat er lekkages ontstaan.
  Tot slot is het ook esthetisch aantrekkelijk. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan worden aangepast aan de stijl van het gebouw.
  Het is duurzaam, gemakkelijk te installeren en onderhouden, waterdicht en esthetisch aantrekkelijk materiaal voor het platte dak.

  Uw platte dak vervangen

  De oude dakconstructie blijkt niet meer goed en het wordt tijd om uw groendak, kunststof dakbedekking of andere soort dakconstructie en oude dakbedekking te renoveren. Bij het platdak vervangen komen een aantal stappen kijken. Voordat het nieuwe dak kan worden aangebracht, moet de oude dakbedekking worden verwijderd en moet het dakoppervlak goed worden schoongemaakt. Na het verwijderen van de oude dakbedekking wordt vervolgens de nieuwe dakbedekking in meerdere lagen aangebracht met behulp van een brander of lijm. Hierbij wordt er gezorgd voor een goede overlapping van de lagen om lekkages te voorkomen.
  Een ander belangrijk aspect bij het vervangen van het platte dak is de isolatie van de dakconstructie. Bij een plat dak isoleren is belangrijk om te zorgen voor een goede isolatielaag van juist isolatiemateriaal onder de dakbedekking om te voorkomen dat er warmte verloren gaat en om de energiekosten te verlagen. Een professionele dakdekker kan u adviseren over de juiste isolatiematerialen voor uw situatie.

  Na de installatie van de nieuwe dakbedekking is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur van het dak te verlengen. Dit kan bestaan uit het inspecteren van het dak en dakranden op beschadigingen, het verwijderen van vuil en bladeren en het controleren van de waterafvoer.
  Het vervangen van een plat dak met voor een bitumen dak is een goede optie vanwege de duurzaamheid en waterdichtheid van het materiaal. Ons dakdekkersbedrijf werkt bij renoveren van een plat dak met voorkeur voor dit materiaal.

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Bas B
  Bas B
  2023-07-09
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  2023-07-07
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  2023-05-19
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  2023-05-15
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.
  Ruth Sahetapy
  Ruth Sahetapy
  2023-04-20
  Omdat ons huis gasloos is gemaakt daardoor konden 3 schoorsteenpijpen van oa de CV worden verwijderd. Dennis reageerde heel snel, ik kon foto's sturen van het dak en na een korte bespreking kregen we een offerte. Er is vlot gewerkt en de oude pijpen zijn door hun afgevoerd. Alles is netjes achter gelaten.
  Geert Wielens
  Geert Wielens
  2023-04-04
  Dakservice Kolen is een bedrijf dat goede service verleend. Zij hebben bij ons; een dakinspectie gedaan; ons volledige bitumen dak vernieuwd met extra balken. Shingles gerepareerd. Afspraken worden nagekomen ondanks de uitloop die zij in hun drukke planning hadden vanwege het slechte (regen)weer. De werknemers zijn zeer netjes en correct, wij zagen hen graag komen! De jongens hebben hart voor het vak en willen voor de klant het beste, wij hebben hier veel profijt van gehad. De snelle communicatie is in deze tijd echt een pre, daar kan menig bedrijf van leren. Meedenkend in de mogelijkheden hebben wij nu als eindresultaat een mooi opgeleverd dak. Toppers!
  Wendy Bussel van
  Wendy Bussel van
  2023-03-23
  Super geholpen door dakservice Kolen. Precies gedaan wat is afgesproken en zelfs reparaties gedaan aan gebreken die ik niet zag zonder over kosten te beginnen. Resultaat is perfect van hun werkzaamheden. Voor alle medewerkers n pluim!!
  diedrik buijs
  diedrik buijs
  2023-03-10
  super snelle service
  frans kloppenburg
  frans kloppenburg
  2023-03-03
  Er is isolatie op het dak aangebracht. De werkzaamheden zijn voortvarend, grondig en goed uitgevoerd. Er werd daarnaast proactief ook gewezen op dingen die gerepareerd moesten worden. De medewerkers waren niet alleen kundig maar ook heel prettig. Groenendijk & Kloppenburg advocaten.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen