Daklekkage oplossen

Lekkage aan het dak? Laat ons een blik werpen. We geven u gepast advies en zorgen voor de benodigde maatregelen om het dak te repareren.

Gratis dakinspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Daklekkage laten repareren

  Regent het zo hard buiten en druipen de druppels zelfs naar binnen? Dan heeft u last van een daklekkage. Wij van Dakservice Kolen lossen uw lekkage op. Wij verhelpen lekkages voor consumenten, VVE-corporaties, woningbouwstichtingen en bedrijven.

  Hoe we te werk gaan bij een lekkage aan je dak

  Neem bij een daklekkage direct contact met ons op. Als u ons belt, zorgen wij dat er binnen 24 uur een monteur bij u langs komt. Bij een daklekkage wordt eerst van binnenuit bekeken waar de lekkage zich bevindt. Vervolgens wordt vanaf de buitenkant de lekkage opgespoord. Dit kan op verschillende manieren worden opgelost: met behulp van vloeistof (lekdetectie) of door het volgen van de waterstromen/lekkage. Na de inspectie van uw dak krijgt u een vrijblijvende offerte op maat. Dakservice Kolen gebruikt geavanceerde systemen om daklekkages op te lossen. Wij zijn gespecialiseerd in lekdetectie en kunnen we zelfs de meest complexe lekkages oplossen. Daardoor zijn de reparatiekosten lager dan bij andere bedrijven, omdat wij sneller in de tijd kunnen werken. Hak- en breekwerk wordt door onze technieken zoveel mogelijk overbodig gemaakt.

  Bij Dakservice Kolen volgen wij de trends op de voet, waardoor we u kunnen voorzien van de beste oplossing. Onze vakmannen maken gebruik van de meest moderne apparatuur. Daarom geven wij ook jarenlange garantie op onze werkzaamheden. Onze medewerkers zijn allen gecertificeerd en goed opgeleid binnen hun vakgebied.

  Lekkage verhelpen met spoed?

  Kunt u geen 24 uur wachten op de reparatie aan de lekkage van uw dak? Geen probleem, wij bieden ook noodreparaties aan. Hierbij zorgen wij direct voor een passende (tijdelijke) oplossing voor u.

  De vakmannen van Dakservice Kolen beschikken over ruim 30 jaar ervaring in het oplossen van daklekkages. Voor zowel noodreparaties als kleine daklekkages hebben wij passende (spoed)oplossingen voor uw lekkage. 

  Ik help u graag!

  Dennis

  Planning

  Hoe ontstaat lekkage?

  Een verstopte goot is één van de meest voorkomende oorzaken van lekkages naast een kapotte dakbedekking. Gootsystemen zijn bedoeld om water af te voeren van uw dak en weg te leiden van uw huis. Als de goten verstopt raken door bladeren, takken, vuil en ander afval, kan het water niet goed afgevoerd worden en kan het zich ophopen op uw dak en rond uw huis. Dit leidt in de meeste gevallen tot ernstige waterschade aan muren, plafonds, funderingen en/of elektrische bedrading. Indien de dakgoten te lang verstopt zitten en het vocht er lange tijd in blijft staan dan zullen de dakgoten zelf ook stukgaan. 

  Het belang van onderhoud

  Onderhoud met regelmaat uw dak en dakgoot om lekkages te voorkomen. Een potentiële lekkage is vaak te herkennen aan natte muren rondom het dak. Wanneer de oorzaak bij de dakgoot ligt kan onze dakdekker de dakgoot vervangen. Het kan ook voorkomen dat een dakpan kapot is gegaan. Vocht heeft dan een makkelijke weg om door het dak heen te gaan, hierdoor wordt uw dakbedekking of zelfs uw dakconstructie aangetast. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Door regelmatig uw dak te laten inspecteren kunnen gebreken tijdig worden vastgesteld en worden opgelost. 

  Daklekkage kosten

  De kosten van een daklekkage hangen af van de omvang en complexiteit van een lekkage. Dit kan oplopen tot een paar duizend euro. Vandaar dat het extra belangrijk is om uw dak periodiek te laten controleren om zo op tijd bij eventuele lekkages te zijn. Een lekkage die zichtbaar wordt is vaak al langere tijd aanwezig en dit kan schade aanrichten aan de dakconstructie. Ook kan een lekkage een signaal zijn dat er meer aan de hand is en bijvoorbeeld dat het hele dak vernieuwd moet worden. In prijs kan een daklekkage oplossen dus enorm verschillen.

  Verzekering bij daklekkage

  Toch schade opgelopen bij uw lekkage? Dan kunt u terecht bij uw inboedelverzekering. Deze verzekering dekt de schade voor spullen in uw huis. Ook is er een opstalverzekering deze verzekering dekt de kosten voor schade aan het huis. Als de lekkage niet voorkomen had kunnen worden, wordt de gevolgschade verzekert door de verzekeraar. Het maakt niet uit wat voor soort dak u heeft. Als de lekkage is ontstaan door achterstallig onderhoud, zijn de kosten echter wel voor uw zelf. 

  Veschillende soort daklekkages

  Daklekkages komen veel voor, het is daarom ook niet vreemd als u nu een daklekkage heeft. Het kan zorgen voor ernstige schade aan uw woning en moet daarom snel worden verholpen. Er zijn 4 verschillende soorten lekkages van daken:

  Daklekkage schuindak
  Een schuin dak is het meest voorkomende type dak op woningen. Als u merkt dat er water door uw schuine dak lekt, kunt u het beste gelijk contact opnemen met ons zodat de oorzaak opgespoord kan worden en kunnen beginnen met de dakreparatie. Voordat er teveel vocht door de dakbedekking komt en de waterschade toeneemt. Het repareren van een daklekkage op een schuin dak kan gevaarlijk zijn.

  Daklekkage platdak
  Daarnaast kan een platdak ook lekkages bevatten. Bij een platdak is het van belang dat de afvoer voor regenwater goed is. Als de afvoer niet goed is, blijft het water op het dak staan. Onkruid wringt zich tussen de naden, waardoor lekkage kan ontstaan.

  Daklekkage bij een dakkapel
  Ook kan er een lekkage ontstaan bij uw dakkapel. Dit kan komen door een slechte montage, vaak kan deze reparatie gemakkelijk gerepareerd worden. Dakservice Kolen heeft veel ervaring en kan het lek repareren.

  Lekkage door schoorsteen
  Een daklekkage kan ook ontstaan door een schade aan de schoorsteen. Wanneer dit door oorzaak van de daklekkage is zal de dakdekker goed nagaan wat hij moet repareren of indien nodig voor reparatie van de lekkage zal de dakdekker kiezen voor renoveren.

  Professionele hulp van Dakservice Kolen

  Het is aan te raden dat u een professionele dakdekker inschakelt. Onze dakdekkers hebben de kennis en ervaring om de lekkage snel en veilig te verhelpen. De dakdekker zal de beschadigde dakbedekking verwijderen en het dak repareren. Dit kan inhouden dat er nieuwe dakpannen worden geplaatst omdat er kapotte dakpannen aanwezig zijn, of dat er een nieuwe laag dakbedekking wordt aangebracht.

  Kortom, heeft u een lekkage? Schakel Dakservice Kolen in! Wij staan 24-uur voor u klaar. We geven u gepast advies en zorgen voor de juiste oplossingen om uw dak te repareren. 

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Marion Van damme
  Marion Van damme
  24/10/2023
  Snelle service, actie en reactie, snelle inspectie, mooie prijs, vriendelijk personeel, wat alles mee afvoerde en het dak netjes achter liet .
  Hans v Damme
  Hans v Damme
  24/10/2023
  Netjes afgewerkt en vriendelijk personeel alles netjes achtergelaten topman komt afspraak na
  Erik Eisma
  Erik Eisma
  19/10/2023
  Wat een geweldig bedrijf. Wij hadden een lekkage en nog dezelfde dag hebben Dennis en zijn maat een noodreparatie uitgevoerd. Dit vond ik zo fantastisch dat ik meteen heb besloten om ook de reparatie door hun te laten doen. Wat een fijne mannen en zo vriendelijk. Top bedrijf.
  F Schevers
  F Schevers
  22/09/2023
  Dakservice Kolen heeft onlangs alle daken opnieuw bedekt, en resultaat is top! Afspraak kon al op redelijk korte termijn, en gemaakte afspraken zijn keurig nagekomen!
  M T
  M T
  14/09/2023
  De vriendelijke werknemers hebben keurig o.a. de schoorsteen gevoegd en een nieuw plat dak gemaakt op de dakkapel. Helaas voor mij waren er nog wat meer puntjes van aandacht gevonden. Maar hier kreeg ik eerst duidelijke foto's van te zien waarna we samen konden afstemmen wat te doen. Uiteindelijk is heel het dak weer mooi op orde gemaakt.
  Dick van der Neut
  Dick van der Neut
  11/09/2023
  Grondige inspectie, een reeële offerte, vriendelijke monteurs en netjes gewerkt. Bij de uitvoering van de werkzaamheden werd geconstateerd dat de dakbedekking van de dakkapel toch alsnog moest worden vervangen. Snel 2 extra mensen bijgeschakeld en toch dezelfde dag alles klaar.
  Bas B
  Bas B
  09/07/2023
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  07/07/2023
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  19/05/2023
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  15/05/2023
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.

  Veel gestelde vragen over daklekkage oplossen

  Stap 1: Veiligheid Eerst
  Bij een lekkage is veiligheid prioriteit. Vermijd natte plekken en elektrische risico’s. Schakel indien nodig de stroom uit in de getroffen ruimte voordat je aan de slag gaat.

  Stap 2: Onmiddellijke Wateropvang
  Plaats emmers of bakken onder de lekkage om water op te vangen en schade aan je interieur te voorkomen. Dit helpt de situatie onder controle te houden terwijl je verdere stappen onderneemt.

  Stap 3: Identificeer de Oorzaak
  Onderzoek de bron van de lekkage. Mogelijke oorzaken zijn beschadigde dakbedekking, verstopte afvoeren of slechte afdichtingen. Het lokaliseren van de oorzaak is essentieel voor een effectieve oplossing.

  Stap 4: Snelle Tijdelijke Reparatie
  Gebruik dakreparatiekit of waterdichte tape om het lek tijdelijk te dichten. Hiermee krijg je wat tijd voordat je een professionele reparateur kunt inschakelen. Onthoud dat dit slechts een tijdelijke oplossing is.

  Stap 5: Deskundige Hulp Inschakelen
  Neem contact op met een van onze professionele dakdekker voor een grondige inspectie en permanente reparatie. Ervaren dakdekkers hebben de kennis en materialen om het probleem op de juiste manier aan te pakken.

  Stap 6: Preventieve Maatregelen
  Na de reparatie is preventie de sleutel. Regelmatig onderhoud van je platte dak kan toekomstige lekkages helpen voorkomen. Maak een onderhoudsplan om je dak in optimale staat te houden.

  Conclusie:
  Een plat dak lekkage hoeft geen langdurig probleem te zijn. Door snel te handelen en professionele hulp in te schakelen, kun je de schade minimaliseren en je huis beschermen. Vergeet niet regelmatig onderhoud uit te voeren om je platte dak in goede conditie te houden en lekkages te voorkomen. Bij vragen of ernstige lekkages is het altijd verstandig om een ervaren professional in te schakelen, u kunt ons bereiken onder het spoed nummer 0683602604

  Platte daklekkages kunnen onverwacht opduiken, maar met snelle actie en professionele hulp kun je de schade beperken. Onze ervaren dakdekkers staan klaar om je platte dak weer in topconditie te brengen. Neem vandaag nog contact op en bescherm je huis tegen verdere problemen! Maar volg eerst onze 3 stappen plan.

  1.Veiligheid Eerst: Zorg ervoor dat je jezelf en anderen in veiligheid brengt. Plaats emmers of bakken om het lekkende water op te vangen en houd elektrische apparaten uit de buurt.

  2.Tijdelijke Maatregelen: Probeer het lek tijdelijk te stoppen door een waterdichte doek of zeil over het getroffen gebied te leggen. Dit voorkomt verdere waterinfiltratie.

  3.Professionele Hulp Inschakelen: Neem direct contact op met onze ervaren dakdekker met expertise in platte daken. Zij kunnen het lek opsporen en een duurzame oplossing bieden, Wij kunnen vaak binnen 48uur de lekkage voor u stoppen bel onze spoedlijn voor een afspraak 0683602604

  Benieuwd naar de kosten voor het repareren van een daklekkage? Bij Dakservice kolen begrijpen we dat prijstransparantie essentieel is. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de omvang van de lekkage en het type dakbedekking. Hier is wat je kunt verwachten:

  Inspectie: Onze deskundige dakdekkers voeren eerst een grondige inspectie uit om de omvang van de lekkage vast te stellen. Hierdoor kunnen we nauwkeurig een kostenraming maken.

  Reparatiekosten: Kleine lekkages die snel kunnen worden aangepakt, kunnen vaak tegen lagere kosten worden gerepareerd. Grotere of complexere lekkages kunnen echter wat duurder zijn, vanwege extra materialen en arbeid.

  Spoedeisende Reparaties: Als je een dringende reparatie nodig hebt, kunnen er mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht vanwege de noodzaak om snel te handelen.

  Preventie op Lange Termijn: Naast de directe reparatiekosten bieden we advies om toekomstige lekkages te voorkomen, wat op lange termijn geld kan besparen.

  Bij dakservice kolen streven we ernaar om eerlijke en redelijke prijzen te bieden voor kwalitatieve dakreparaties. Neem vandaag nog contact met ons op voor een nauwkeurige prijsopgave en geniet van gemoedsrust, wetende dat je dak in goede handen is. Vaak kunnen wij binnen 48 uur een inspectie uitvoeren bel dan onze spoedlijn telefoon nummer 0683602604 en kom in contact met dennis van de planning

  “Is een daklekkage verzekerd?” Dit is een veelvoorkomende vraag die veel huiseigenaren zich stellen. Bij Dakservice kolen begrijpen we het belang van duidelijkheid als het gaat om verzekeringskwesties met betrekking tot je dak. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  Oorzaak van de Lekkage: Of je daklekkage verzekerd is, hangt vaak af van de oorzaak. Als de lekkage wordt veroorzaakt door een plotselinge gebeurtenis, zoals stormschade, is de kans groter dat het gedekt wordt door je verzekering.

  Regelmatig Onderhoud: Verzekeraars kunnen van je verwachten dat je regelmatig onderhoud uitvoert om te voorkomen dat lekkages optreden. Als de lekkage het gevolg is van nalatigheid bij het onderhoud van je dak, kan de dekking anders zijn.

  Verzekeringspolis Details: Het is van cruciaal belang om de details van je verzekeringspolis grondig te begrijpen. Sommige polissen dekken mogelijk de kosten van dakreparaties, terwijl andere mogelijk alleen schade aan het interieur dekken.

  Claims Proces: Als je een daklekkage hebt, is het belangrijk om onmiddellijk contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij en de situatie te melden. Zorg ervoor dat je foto’s en documentatie hebt om je claim te ondersteunen.

  Professioneel Advies: Bij twijfel is het raadzaam om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij voor specifiek advies over je situatie.

  Bij Dakservice kolen staan we klaar om je te begeleiden en te adviseren over daklekkages en verzekeringsclaims. Neem contact met ons op voor professionele ondersteuning en deskundige reparaties, zodat je de beste oplossing voor je dakproblemen kunt vinden.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Liever direct contact?

  Dennis

  Planning

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen