Pannen daken en dakpannen vervangen

Dakservice Kolen is specialist op het gebied van pannendaken. U kunt ons benaderen voor het uitvoeren van verschillende werkzaamheden rondom uw pannen dak.

Gratis dakinspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Uw specialist op het gebied van dakpannen vervangen.

  Heeft u een lekkage of zijn uw dakpannen van het dak gewaaid tijdens een zware storm? Dan bent u aan het juiste adres. Dakservice Kolen is specialist op het gebied van pannen daken. Problemen aan dakpannen komt voornamelijk bij oudere daken voor. Heeft u onderhoud nodig of moet u uw pannen dak vervangen? Neem dan contact op.

  Wat wij doen voor uw pannen daken

  Bij ons kunt u terecht voor alle voorkomende werkzaamheden bij pannen daken. Onze vakmannen zijn daarnaast gespecialiseerd in:

  • Daklekkages oplossen
  • Daken vernieuwen
  • Dakisolatie aanbrengen
  • Nok renovatie

  Heb u hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Wanneer de dakpannen vervangen?

  Dakpannen zijn een belangrijk onderdeel van uw huis. Ze beschermen u en uw huis tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en wind. Echter slijten en/of beschadigen dakpannen die al een tijd meegaan, waardoor ze minder effectief worden in het beschermen van het dak en de woning. Het is dan tijd om uw dakpannen te vervangen.

  Er zijn verschillende redenen waardoor u uw oude dakpannen moet vervangen:

  • Storm of andere extreme weersinvloeden. Dit leidt tot scheuren, barsten of breuken in de dakpannen, waardoor ze niet meer goed passen en de bescherming van het dak en de woning in gevaar komt.
  • Zonlicht, regen en wind. Dit kan verkleuring, afbrokkeling en slijtage van de dakpannen als gevolg hebben. Als de dakpannen te ver versleten zijn, bieden ze geen goede bescherming meer en moeten u ze vervangen.

  Een klus voor een professional

  Dakpannen vervangen is niet een klus die u gemakkelijk zelf uitvoert. Wij raden daarom aan om hierbij de hulp van een professional in te schakelen. Dakservice Kolen is u hierbij graag van dienst. Vooraf is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Ook controleren we hierbij meteen welke dakpannen er moeten worden vervangen. De hoeveelheid te vervangen dakpannen verschilt per dak. Soms moet het hele dak op de schop; een andere keer hoeft u slechts enkele dakpannen te vervangen.

  Gebruik van betonnen dakpannen

  De ene dakpan is de ander niet. Er zijn verschillende soorten dakpannen op de markt om beschadigde of versleten dakpannen te vervangen. Denk hierbij aan keramische dakpannen, betonnen dakpannen, leien dakpannen of zinken dakpannen. Elk type dakpan heeft eigen kenmerken, voor- en nadelen. Het is belangrijk om het juiste type dakpan te kiezen voor uw specifieke situatie.

  Bij Dakservice Kolen werken we het liefst met betonnen dakpannen. Deze dakpannen zijn namelijk relatief goedkoop en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast zijn betonnen pannen:

  – Bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals zware regenval, hagel en storm.

  – Niet gevoelig voor schimmel, insectenplagen en rotting,

  – Duurzaam door de lange levensduur

  Onze werkwijze bij het vervangen van dakpannen

  Het is slim om het dakpannen vervangen professioneel aan te pakken. Dit is namelijk niet zomaar een klus. Ons ervaren dakdekkersbedrijf beoordeelt de huidige staat van uw dak. Vervolgens adviseren wij u over de beste vervangingsmogelijkheden.

  Onze dakdekker gaat als volgt aan het werk:

  Stap 1: inspecteren
  Allereerst inspecteert de dakdekker uw dak nauwkeurig om te bepalen welke dakpannen aan vervanging toe zijn. Steekproefwijs haalt de dakdekker een pan weg om te controleren wat de status is van het dak en de panlatten. Ook voert de dakdekker een controle uit of er herstel nodig is aan de dakconstructie. De dakdekker weet de status van het dak.

  Stap 2: opmeten
  Nu we weten wat er aan het dak gedaan moet worden, meten wij het dak op.

  Stap 3: offerte
  Na het opmeten bespreken we samen uw wensen. Op basis daarvan maken wij een offerte op.

  Stap 4: inplannen reparatie
  Bij akkoord plannen we de reparatie zo spoedig mogelijk in.

  Stap 5: veiligheid
  Als onze dakdekker eenmaal aan de slag gaat, is veiligheid onze prioriteit. We plaatsen een steiger en we werken met netbeveiliging, zodat we veilig de hoogte in kunnen.

  Stap 6: dakpannen vervangen
  Is de dakconstructie in goede staat? Dan begint de dakdekker met het plaatsen van de nieuwe dakpannen.

  Stap 7: nabespreken
  Nadat de reparatie voltooid is, krijgt u alle informatie over uw dak. Tijdens de reparatie maakt de dakdekker foto’s. Zo nemen we u mee in het proces van het vervangen van het dak.

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Marion Van damme
  Marion Van damme
  24/10/2023
  Snelle service, actie en reactie, snelle inspectie, mooie prijs, vriendelijk personeel, wat alles mee afvoerde en het dak netjes achter liet .
  Hans v Damme
  Hans v Damme
  24/10/2023
  Netjes afgewerkt en vriendelijk personeel alles netjes achtergelaten topman komt afspraak na
  Erik Eisma
  Erik Eisma
  19/10/2023
  Wat een geweldig bedrijf. Wij hadden een lekkage en nog dezelfde dag hebben Dennis en zijn maat een noodreparatie uitgevoerd. Dit vond ik zo fantastisch dat ik meteen heb besloten om ook de reparatie door hun te laten doen. Wat een fijne mannen en zo vriendelijk. Top bedrijf.
  F Schevers
  F Schevers
  22/09/2023
  Dakservice Kolen heeft onlangs alle daken opnieuw bedekt, en resultaat is top! Afspraak kon al op redelijk korte termijn, en gemaakte afspraken zijn keurig nagekomen!
  M T
  M T
  14/09/2023
  De vriendelijke werknemers hebben keurig o.a. de schoorsteen gevoegd en een nieuw plat dak gemaakt op de dakkapel. Helaas voor mij waren er nog wat meer puntjes van aandacht gevonden. Maar hier kreeg ik eerst duidelijke foto's van te zien waarna we samen konden afstemmen wat te doen. Uiteindelijk is heel het dak weer mooi op orde gemaakt.
  Dick van der Neut
  Dick van der Neut
  11/09/2023
  Grondige inspectie, een reeële offerte, vriendelijke monteurs en netjes gewerkt. Bij de uitvoering van de werkzaamheden werd geconstateerd dat de dakbedekking van de dakkapel toch alsnog moest worden vervangen. Snel 2 extra mensen bijgeschakeld en toch dezelfde dag alles klaar.
  Bas B
  Bas B
  09/07/2023
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  07/07/2023
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  19/05/2023
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  15/05/2023
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.

  Nokvorst vervangen bij Dakservice Kolen

  Naast de dakpannen pakken wij ook de nokvorsten mee in onze werkzaamheden. Nokvorsten zijn de ronde pannetjes boven op uw dak. Deze zorgen ervoor dat de bovenkant van het dak waterdicht is.

  Net als je dakpannen slijten de nokvorsten ook door diverse weersomstandigheden. Regen en wind zorgen ervoor dat de kwaliteit van het cement tussen de dakpannen en de nokvorsten afneemt. Door de afname in kwaliteit nemen de nokvorsten steeds meer vocht op dat in de winter kan bevriezen. Dit leidt tot scheuren in de nokvorsten, waardoor er lekkages kunnen ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen: daarom is het noodzakelijk om uw nokvorst op tijd te vervangen.

  Bij Dakservice Kolen doen wij dat graag voor u!

  De werkwijze bij een nokrenovatie

  U heeft bij ons de keuze uit verschillende werkwijzen bij een nok renovatie:

  • Nokvorsten aansmeren met flexibele dakmortel: een dakmortel is een speciaal soort mortel die wordt gebruikt bij het leggen van dakpannen en het vastzetten van nokvorsten op hellende daken. Zo zit de nok weer helemaal vast en wordt het waterafstotend.
  • Verbetering van de ontluchting van uw dak: Eerst halen we uw nokpannen helemaal van het dak. Vervolgens verwijderen we oude cementstukken. Vervolgens verwijderen wij de eerste rij dakpannen onder de nok en plaatsen ook weer nieuwe pannen. Daarna plaatsen wij de nokbeugel op het dakbeschot, waar een nieuwe ruiterbalk en nokpannen zich gaan vestigen. Dit zorgt voor een open verbinding, waardoor het dak optimaal ventileert.

  De kosten van pannendak werkzaamheden

  Bij Dakservice Kolen bieden we verschillende services voor uw pannen dak en problemen. De kosten voor deze services zijn gebaseerd op de betonnen dakpannen. Wilt u alle dakpannen vervangen? De kosten zijn afhankelijk van de situatie van het dak en de hoeveelheid gevel- en nokpannen die vervangen of gerepareerd worden. Meestal variëren de kosten tussen de 50 en 150 euro per vierkante meter. Uiteraard is het vervangen van de dakpannen een investering. Maar: het voorkomt schade en problemen, waardoor uw kosten nog hoger op kunnen lopen.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Liever direct contact?

  Dennis

  Planning

  Veel gestelde vragen over dakpannen

  Problemen die toch wel kunnen ontstaan zijn daklekkages, dakpannen die van uw dak afwaaien door storm, nokpannen die scheuren, gevelpannen die scheuren en gescheurde dakpannen.

  De kantpan, ook wel gevelpan genoemd, zit aan de zijkant van het dak op de plek waar het dak eindigt en de gevel begint. Deze speciale dakpannen zijn aan de zijkant wat langer, zodat ze het onderdak goed beschermen tegen: regen, wind, hagel of sneeuw. Het is daarom belangrijk dat kantpannen goed zijn gemonteerd en goed vast zitten.

  U heeft een kantpannenrenovatie nodig als de kantpannen in het cement gemonteerd zijn. Vroeger werden kantpannen wel eens in het cement gemonteerd. Cement heeft als eigenschap dat het kan gaan scheuren of poreus wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de kantpannen los raken, waardoor de kans op een daklekkage toeneemt. De vakmannen van Dakservice Kolen zijn gespecialiseerd op het gebied van kantpannenrenovatie. Mocht u een kantpannenrenovatie nodig hebben, dan verwijderen wij het oude cement en plaatsen we uw kantpannen opnieuw in een flexibele mortel. Door deze flexibele mortel blijven uw kantpannen langer en beter vast zitten.

  Dakservice Kolen is specialist op het gebied van kantpannenreparatie en onderhoud. Wij verwijderen het oude cement en plaatsen de kantpannen opnieuw in een flexibele mortel zodat ze beter en langer vast blijven zitten.

  • Verwijderen van het oude cement.
  • Kantpannen waterdicht aansluiten op uw dakpannen.
  • Geheel afsmeren met flexim kunsstof dakmortel.
  • U krijgt 10 jaar garantie op onze werkzaamheden.

  Een complete nok renovatie is aanbevolen om uit te voeren als uw nokpannen nog in het cement gelegd zijn en/of nokpannen beginnen te scheuren. Dit zijn indicatoren dat een complete nok renovatie noodzakelijk is.

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen