Pannen daken en dakpannen vervangen

Dakservice Kolen is specialist op het gebied van pannen daken. U kunt ons benaderen voor het gevraagd uitvoeren van verschillende werkzaamheden.

Inspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Uw specialist op het gebied van pannen daken

  Dakservice Kolen is specialist op het gebied van pannen daken. U kunt ons benaderen voor het gevraagd uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Het komt wel eens voor dat dakpannen kapot gaan, scheuren of lekken. Problemen aan pannen komt vaak bij oudere daken voor, als de nokvorsten in cement liggen of als het dak niet vakkundig is gelegd. Onderhoud aan uw pannen dak nodig? Neem dan contact op met onze vakmannen.

  Wat wij doen op het gebied van pannen daken

  In principe kunt u bij ons terecht voor alle voorkomende werkzaamheden bij pannen daken. Onze vakmannen zijn daarnaast gespecialiseerd in:

  • Daklekkages oplossen.
  • Pannen daken vernieuwen.
  • Pannen daken repareren.
  • Dakisolatie aanbrengen.

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Veel gestelde vragen over dakpannen

  Problemen die toch wel kunnen ontstaan zijn daklekkages, dakpannen die van uw dak afwaaien door storm, nokpannen die scheuren, gevelpannen die scheuren en gescheurde dakpannen.

  De kantpan, ook wel gevelpan genoemd, zit aan de zijkant van het dak op de plek waar het dak eindigt en de gevel begint. Deze speciale dakpannen zijn aan de zijkant wat langer, zodat ze het onderdak goed beschermen tegen: regen, wind, hagel of sneeuw. Het is daarom belangrijk dat kantpannen goed zijn gemonteerd en goed vast zitten.

  U heeft een kantpannenrenovatie nodig als de kantpannen in het cement gemonteerd zijn. Vroeger werden kantpannen wel eens in het cement gemonteerd. Cement heeft als eigenschap dat het kan gaan scheuren of poreus wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de kantpannen los raken, waardoor de kans op een daklekkage toeneemt. De vakmannen van Dakservice Kolen zijn gespecialiseerd op het gebied van kantpannenrenovatie. Mocht u een kantpannenrenovatie nodig hebben, dan verwijderen wij het oude cement en plaatsen we uw kantpannen opnieuw in een flexibele mortel. Door deze flexibele mortel blijven uw kantpannen langer en beter vast zitten.

  Dakservice Kolen is specialist op het gebied van kantpannenreparatie en onderhoud. Wij verwijderen het oude cement en plaatsen de kantpannen opnieuw in een flexibele mortel zodat ze beter en langer vast blijven zitten.

  • Verwijderen van het oude cement.
  • Kantpannen waterdicht aansluiten op uw dakpannen.
  • Geheel afsmeren met flexim kunsstof dakmortel.
  • U krijgt 10 jaar garantie op onze werkzaamheden.

  Een complete nok renovatie is aanbevolen om uit te voeren als uw nokpannen nog in het cement gelegd zijn en/of nokpannen beginnen te scheuren. Dit zijn indicatoren dat een complete nok renovatie noodzakelijk is.

  Nokvorsten: voordelen en wat houdt het in?

  Nokvorsten zijn de ronde pannetjes boven op uw dak. Dit zijn een speciaal soort dakpannen. Zoal de naam al zegt bevinden deze dakpannen zich bovenin de nok van uw dak. Bij dakpannen zorgen nokvorsten ervoor dat er goede aansluiting plaatsvindt op het dak.

  Door natuurlijke invloeden zoals regen en wind kan de aanhechting van cement tussen de dakpannen en de nokvorsten in kwaliteit afnemen. Na deze afname in kwaliteit, zullen de nokvorsten steeds meer vocht gaan opnemen dat in de winter kan gaan bevriezen.
  Hierdoor kunnen de dakpannen los komen te liggen en ontstaan er scheuren in de dakpannen die vervolgens weer voor lekkages kunnen zorgen. Het is daarom noodzakelijk om uw nok op tijd te laten renoveren. Voorkom alle oorzaken voor een lekkage aan je pannen dak. Bij Dakservice Kolen doen wij dat graag voor u! U heeft bij ons de keuze uit verschillende werkwijzen bij een nokrenovatie:

  • Nokvorsten aansmeren door middel van een flexibele dakmortel: een dakmortel is een dak dat aan de binnenkant blijvend flexibel is en aan de buitenkant hard wordt. Zo zit de nok weer helemaal vast en wordt het waterafstotend.
  • Dak beter te laten ontluchten: dan worden nokpannen helemaal van uw dak afgehaald. Oude cementstukken worden onder uw dak vandaan gehaald, de eerste rij dakpannen worden verwijderd die onder de nok liggen en tenslotte wordt het helemaal opnieuw opgebouwd. Vervolgens worden er nokbeugels geplaatst op het dakbeschot, waar een nieuwe ruiterbalk en nokpannen op komt. Dit zorgt er eigenlijk voor dat een open verbinding ontstaat, zodat het dak kan blijven ventileren.

  Complete nok renovatie

  Bij een complete nok renovatie worden de volgende onderdelen aangepakt:

  • De complete nok wordt verwijderd.
  • Oude cementdelen worden verwijderd.
  • De eerste rij dakpannen worden verwijderd.
  • Opnieuw opbouwen van de nok door ruitenbeugels, nokpannen en een ruitermat. Een ruitermat is een rubberen mat die de aansluiting maakt van het pannendak voor naar het pannendak achter.
  • Tenslotte worden nieuwe nokvorsten op het dak geplaatst.

  Wanneer de dakpannen vervangen?

  Dakpannen zijn een belangrijk onderdeel van een huis, omdat ze bescherming bieden tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en wind. Helaas kunnen oude dakpannen na verloop van tijd beschadigd raken of verslijten, waardoor ze minder effectief worden in het beschermen van het dak en de woning. Het is tijd voor dakpannen vervangen.
  Er zijn verschillende redenen waarom oude dakpannen vervangen moeten worden. Een veelvoorkomende reden bij dakpannen vervangen is dat de dakpannen beschadigd zijn geraakt door hevige stormen, harde wind of andere weersinvloeden. Dit kan leiden tot scheuren, barsten of breuken in de dakpannen, waardoor ze niet meer goed passen en de bescherming van het dak en de woning in gevaar komt. Een andere reden bij dakpannen vervangen is wanneer ze versleten zijn. Na verloop van tijd kunnen dakpannen worden aangetast door de elementen, zoals zonlicht, regen en wind. Dit kan leiden tot verkleuring, afbrokkeling en slijtage van de dakpannen. Als de dakpannen te ver versleten zijn, bieden ze geen goede bescherming meer en moeten ze worden vervangen.
  Het vervangen van dakpannen is geen gemakkelijke taak en vereist vaak de hulp van professionals, uiteraard zijn wij u hierbij graag van dienst. Het is belangrijk om eerst de oorzaak van het probleem te achterhalen en te bepalen welke dakpannen vervangen moeten worden. Dit kan variëren van enkele dakpannen tot een groot aantal, afhankelijk van de omvang van het probleem.
  Er zijn verschillende soorten dakpannen op de markt die kunnen worden gebruikt om beschadigde of versleten dakpannen te vervangen. Zo zijn er bijvoorbeeld keramische dakpannen, betonnen dakpannen, leien dakpannen en zinken dakpannen. Elk type dakpan heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen, en het is belangrijk om het juiste type dakpan te kiezen voor uw specifieke situatie. Het vervangen van dakpannen kan kosten met zich mee brengen, afhankelijk van de omvang van het probleem en het type dakpannen dat gebruikt wordt. Het is daarom belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw dak, om problemen op tijd te signaleren en te voorkomen dat dakpannen beschadigd raken of verslijten.

  Vervangen van dakpannen voor nieuwe dakpannen

  Het vervangen van de dakpannen voor nieuwe dakpannen is een klus die professioneel moet worden uitgevoerd. Ons ervaren dakdekkersbedrijf kan u helpen bij het beoordelen van de huidige staat van uw dak, en kan u adviseren over de beste vervangingsmogelijkheden.
  Allereerst zal onze dakdekker uw dak nauwkeurig inspecteren om te bepalen welke dakpannen moeten worden vervangen. Het is mogelijk dat slechts enkele dakpannen hoeven te worden vervangen, of dat het hele dak moet worden vervangen. Dit houdt in het dakbeschot vervangen en de panlatten vervangen naast alleen nieuwe dakpannen plaatsen voor een nieuw pannendak. Vervolgens zal de dakdekker de oude dakpannen verwijderen en de dakconstructie inspecteren op eventuele schade. Als er reparaties nodig zijn, worden deze eerst uitgevoerd voordat de nieuwe dakpannen worden geplaatst. Als de dakconstructie in goede staat is, kan de dakdekker beginnen met het plaatsen van de nieuwe dakpannen. De dakdekker zal ervoor zorgen dat de nieuwe dakpannen goed passen en stevig worden bevestigd, zodat ze bestand zijn tegen weer en wind.

  Gebruik van betonnen dakpannen

  In ons bedrijf werken wij graag met betonnen dakpannen wanneer wij dakpannen vervangen. Ze zijn duurzaam, relatief goedkoop en verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Een van de belangrijkste voordelen van betonnen dakpannen is hun duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Zware regenval, hagel en sterke wind kost dakpannen vaak de levensduur. Bovendien zijn deze niet gevoelig voor rot, schimmel of insectenplagen, waardoor ze een langere levensduur hebben dan sommige andere dakbedekkingsmaterialen.

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Bas B
  Bas B
  2023-07-09
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  2023-07-07
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  2023-05-19
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  2023-05-15
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.
  Ruth Sahetapy
  Ruth Sahetapy
  2023-04-20
  Omdat ons huis gasloos is gemaakt daardoor konden 3 schoorsteenpijpen van oa de CV worden verwijderd. Dennis reageerde heel snel, ik kon foto's sturen van het dak en na een korte bespreking kregen we een offerte. Er is vlot gewerkt en de oude pijpen zijn door hun afgevoerd. Alles is netjes achter gelaten.
  Geert Wielens
  Geert Wielens
  2023-04-04
  Dakservice Kolen is een bedrijf dat goede service verleend. Zij hebben bij ons; een dakinspectie gedaan; ons volledige bitumen dak vernieuwd met extra balken. Shingles gerepareerd. Afspraken worden nagekomen ondanks de uitloop die zij in hun drukke planning hadden vanwege het slechte (regen)weer. De werknemers zijn zeer netjes en correct, wij zagen hen graag komen! De jongens hebben hart voor het vak en willen voor de klant het beste, wij hebben hier veel profijt van gehad. De snelle communicatie is in deze tijd echt een pre, daar kan menig bedrijf van leren. Meedenkend in de mogelijkheden hebben wij nu als eindresultaat een mooi opgeleverd dak. Toppers!
  Wendy Bussel van
  Wendy Bussel van
  2023-03-23
  Super geholpen door dakservice Kolen. Precies gedaan wat is afgesproken en zelfs reparaties gedaan aan gebreken die ik niet zag zonder over kosten te beginnen. Resultaat is perfect van hun werkzaamheden. Voor alle medewerkers n pluim!!
  diedrik buijs
  diedrik buijs
  2023-03-10
  super snelle service
  frans kloppenburg
  frans kloppenburg
  2023-03-03
  Er is isolatie op het dak aangebracht. De werkzaamheden zijn voortvarend, grondig en goed uitgevoerd. Er werd daarnaast proactief ook gewezen op dingen die gerepareerd moesten worden. De medewerkers waren niet alleen kundig maar ook heel prettig. Groenendijk & Kloppenburg advocaten.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen