Dakinspectie

Bij een gratis dakinspectie komen onze vakmannen bij u langs om alle lekkage gevoelige punten te controleren.

Inspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Wat is een gratis dakinspectie?

  Bij een gratis dakinspectie komen onze vakmannen bij u langs om alle lekkage gevoelige punten te controleren. Zo kunt u denken aan: eventuele schoorstenen, dakramen, nokpannen, gevelpannen, dakpannen, panlatten en houtwerk, dakgoten. Tijdens een dakinspectie controleren we uw dak en alles wat te maken heeft met uw dak. Zo krijgen we een helder beeld van uw dak.

  Van verbeterpunten maken we een fotorapport. Zo krijgt u een goed beeld van de huidige status van uw dak. Onderbouwd en geheel vrijblijvend laten we u weten wat ons advies is qua uit te voeren onderhoudswerkzaamheden.

  Hoelang duurt een dakinspectie

  Hoe lang een dakinspectie duurt is afhankelijk van de grootte van uw dak. Een gemiddeld dak van 50-60 m2 hebben we in 20-30 minuten geïnspecteerd. Dakkappellen worden altijd ook meegenomen in een dakinspectie. Afhankelijk daarvan verschilt de tijdsduur.

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Wat wordt opgeleverd bij een dakinspectie?

  • Een fotorapport, zodat u inzicht heeft in de huidige status van uw dak.
  • Een vrijblijvende uitgewerkte offerte.
  • Een eerlijk en specifiek overzicht van uit te voeren werkzaamheden.

  Aandachtspunten

  Bij een dakinspectie controleren we alle lekkage gevoelige punten en controleren we of er geen lekkages aanwezig zijn.

  De meeste dakproblemen zijn te vinden bij aansluitpunten op het dak, zoals: nokpannen, loodwerk en uw schoorsteen. Bij dakgoten kan het zink versleten zijn en gaatjes vertonen. Bij platte daken kunnen afvoeren gaan lekken Ook kan dakbedekking uit de daktrim komen, waardoor het gaat krimpen, zodat het geen goede hechting meer heeft.

  Wij letten op de staat van verschillende dak onderdelen

  • Schoorsteen
  • Dakpannen en dakgoten.
  • Regenpijpen.
  • Boeidelen.
  • Windveren.

  Onderhoud platte daken

  Bij platte daken adviseren we eens per jaar uw dak te laten inspecteren. Dit maakt eventueel onderhoud gemakkelijker en goedkoper.

  Hoevaak moet een dak gecontroleerd worden?

  Heeft u eenmaal een dakinspectie bij ons uitgevoerd? Dan adviseren we volgens deze frequentie een dainspectie te laten uitvoeren na groot onderhoud:

  • Eens per 3 jaar een pannen dak te laten inspecteren.
  • Een plat dak moet jaarlijks geïnspecteerd worden, omdat hier afvoeren sneller verstopt kunnen raken door bladeren of vervuiling op uw dakbedekking.

   

   

  Het dak inspecteren

  Een dakinspectie is een belangrijke taak om de veiligheid en de levensduur van uw hellend dak te garanderen. Een dakinspectie is een visuele inspectie van het dak en de structuren om te bepalen of er sprake is van schade, veroudering of andere problemen zoals zwakke plekken. Door periodieke dakinspecties uit te voeren, kunt u eventuele problemen op tijd opsporen en oplossen van zwakke plekken voordat deze tot grote schade leiden. Een dakinspectie begint met het algemeen visueel inspecteren van het dak en de dakbedekking om te zien of er sprake is van scheuren, barsten, ontbrekende dakpannen of andere tekenen van gebreken wat reparatie benodigd. Hierbij wordt ook gekeken naar de algemene staat van de dakbedekking, zoals de aanwezigheid van mos, algen en vuil.

  Daarnaast wordt er tijdens de inspectie ook gekeken naar de dakconstructie en de dakisolatie om te zien of er sprake is van veroudering, beschadigingen of andere problemen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om rotte of beschadigde houten delen of slechte isolatie.
  Bij een dakinspectie wordt ook gekeken naar de goten, regenpijpen en afvoeren om te zien of deze goed functioneren. Het is belangrijk dat deze vrij zijn van verstoppingen en dat er geen lekkages zijn. Na de inspectie zal de dakdekker u een rapport geven waarin alle bevindingen staan beschreven en punten voor eventuele dakreparatie. Als er sprake is van schade, zal de dakdekker u adviseren over de te nemen maatregelen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om delen van het dak te repareren of te vervangen. Het is verstandig om deze reparaties tijdig uit te laten voeren om verdere schade en daklekkage te voorkomen.
  Kortom, een dakinspectie is een belangrijke stap om de veiligheid en de levensduur van uw dak te garanderen. Door regelmatig een professionele dakinspectie uit te voeren, kunt u eventuele problemen tijdig opsporen en oplossen voordat deze tot grote schade leiden.

  In sommige gevallen is het nodig om een onafhankelijke dakinspectie te laten uitvoeren zoals bijvoorbeeld bij verkoop van de woning. Deze dient dan door een onafhankelijk bedrijf te gebeuren, Dakservice Kolen kan u hierbij helpen.

  De onafhankelijke dakinspectie begint met een visuele controle van het dakoppervlak, waarbij de dakinspecteur kijkt naar scheuren, beschadigde dakpannen of tegels, afbladderende verf of andere tekenen van schade. Ook de staat van de dakgoten, afvoerbuizen en eventuele dakramen wordt gecontroleerd. Na de visuele controle volgt een inspectie van het dakbeschot, de isolatie en de dakconstructie. De dakdekker kijkt naar de conditie van het houtwerk, of er sprake is van houtrot of insecten, of er voldoende ventilatie is en of de isolatie nog voldoende werkt.

  Na de inspectie van het dak krijgt u een rapport met daarin de bevindingen van eventuele gebreken en punten voor reparatie. Het rapport geeft een overzicht van de staat van het dak en eventuele reparaties die nodig zijn om het dak in goede staat te krijgen. Ook krijgt u een schatting van de levensduur van het dak en advies over het onderhoud dat u moet uitvoeren om het dak in goede staat te houden. Dit rapport over het dak kunt u vervolgens overleggen aan de andere partij. De kosten dakinspectie zijn afhankelijk van diverse factoren. Wilt u graag weten wat de kosten dakinspectie voor uw woning zijn?
  Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

   

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Bas B
  Bas B
  2023-07-09
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  2023-07-07
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  2023-05-19
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  2023-05-15
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.
  Ruth Sahetapy
  Ruth Sahetapy
  2023-04-20
  Omdat ons huis gasloos is gemaakt daardoor konden 3 schoorsteenpijpen van oa de CV worden verwijderd. Dennis reageerde heel snel, ik kon foto's sturen van het dak en na een korte bespreking kregen we een offerte. Er is vlot gewerkt en de oude pijpen zijn door hun afgevoerd. Alles is netjes achter gelaten.
  Geert Wielens
  Geert Wielens
  2023-04-04
  Dakservice Kolen is een bedrijf dat goede service verleend. Zij hebben bij ons; een dakinspectie gedaan; ons volledige bitumen dak vernieuwd met extra balken. Shingles gerepareerd. Afspraken worden nagekomen ondanks de uitloop die zij in hun drukke planning hadden vanwege het slechte (regen)weer. De werknemers zijn zeer netjes en correct, wij zagen hen graag komen! De jongens hebben hart voor het vak en willen voor de klant het beste, wij hebben hier veel profijt van gehad. De snelle communicatie is in deze tijd echt een pre, daar kan menig bedrijf van leren. Meedenkend in de mogelijkheden hebben wij nu als eindresultaat een mooi opgeleverd dak. Toppers!
  Wendy Bussel van
  Wendy Bussel van
  2023-03-23
  Super geholpen door dakservice Kolen. Precies gedaan wat is afgesproken en zelfs reparaties gedaan aan gebreken die ik niet zag zonder over kosten te beginnen. Resultaat is perfect van hun werkzaamheden. Voor alle medewerkers n pluim!!
  diedrik buijs
  diedrik buijs
  2023-03-10
  super snelle service
  frans kloppenburg
  frans kloppenburg
  2023-03-03
  Er is isolatie op het dak aangebracht. De werkzaamheden zijn voortvarend, grondig en goed uitgevoerd. Er werd daarnaast proactief ook gewezen op dingen die gerepareerd moesten worden. De medewerkers waren niet alleen kundig maar ook heel prettig. Groenendijk & Kloppenburg advocaten.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen