Daklekkage oplossen: oorzaak & prijzen

Daklekkage oplossen: oorzaak & prijzen

Hoe wordt een daklekkage opgelost? Wij vertellen u in dit artikel alles over het oplossen van een daklekkage.

HOE WORDT EEN DAKLEKKAGE OPGELOST?

  1. Eerst controleren we de lekkage binnenshuis, om een goed beeld te krijgen waar de lekkage zich bevind.
  2. Vervolgens gaat onze dakdekker het dak op voor dakinspectie en om gebreken aan de dakbedekking vast te stellen.
  3. Bij eventuele gebreken worden er foto’s gemaakt en in overleg wordt een noodreparatie

Bij een plat dak lekkage wordt meer gelet op de technische opbouw. Bij een plat dak hoeft een daklekkage niet per se van de dakbedekking af te komen.

Bij een pannendak lekkage is het van belang dat alle dakpannen gecontroleerd worden of vervangen. Een pannendak renovatie adviseren wij als meer dan 30% van alle dakpannen gebroken of gescheurd zijn, of als de panlatten versleten zijn.

Een veelvoorkomende oorzaak van een dakpannenlekkage zijn slecht aangebrachte loodflappen van de schoorsteen of dakkapel. Onze dakdekkers bekijken uw pannendak grondig tijdens een gratis dakinspectie.

KOSTEN VAN EEN DAKLEKKAGE

De kosten van een daklekkage hangen af van het soort daklekkage en de ernst. Een daklekkage kan eenvoudig opgelost worden door een noodreparatie of soms het recht leggen van een dakpan. Ook komt het voor dat een compleet dak vervangen moet worden, om er zeker van te zijn dat een daklekkage is opgelost.

WAT DEKT DE VERZEKERING BIJ EEN DAKLEKKAGE?

Uw verzekering dekt een daklekkage als deze is ontstaan door stormschade of als u een All Risk verzekering heeft afgesloten via u woonverzekering.

De gevolgschade van een daklekkage kunnen vaak via een opstalverzekering verhaald worden. Wij adviseren altijd zo snel mogelijk uw verzekering op de hoogte te brengen en uw daklekkage te melden. Uiteraard staan onze dakdekkers voor u klaar, om de lekkage snel en vakkundig te verhelpen. Zo voorkomen we extra schade aan uw woning.

DAKLEKKAGE MET SPOED OPLOSSEN

Een daklekkage is vervelend. Met spoed kunnen wij een noodreparatie aanbrengen en uw daklekkage erna vakkundig oplossen. Neem contact op met een van onze dakdekkers in uw regio. Wij plannen dan zo snel mogelijk een dakinspectie in, om te achterhalen wat de oorzaak van de lekkage is.