Schoorsteen opnieuw laten voegen

Wat komt er allemaal kijken bij het opnieuw voegen van een schoorsteen? In dit artikel behandelen we de verschillende zaken die bij het opnieuw voegen van een schoorsteen aan bod komen.

SOORT VOEGWERK SCHOORSTEEN MET PRIJSINDICATIE

Type werk Toelichting Prijs inclusief BTW
Kleine schoorsteen Het opnieuw voegen van een kleine schoorsteen. € 605
Loodwerk Loodwerk zorgt voor een goede aanhechting van de schoorsteen naar het dak. Zodat er geen water in kan komen. € 250
Bovenplaat Cementen dekplaat die ervoor zorgt dat schoorsteen bij elkaar en waterdicht blijft. € 90
Impregneren en combikap Schoorsteen kapje voor de regeninslag met vogelbescherming. Met impregneervloeistof waardoor voegen en stenen waterafstotend worden. € 175 en € 85

WAAROM IS OPNIEUW VOEGEN VAN EEN SCHOORSTEEN NODIG?

De voegen van een schoorsteen worden door de jaren geen poreus. Dat komt door natuurlijke weersinvloeden. Vooral vrieskou kan kleine scheurtjes in het voegwerk veroorzaken. In deze scheurtjes trekt water, wat vervolgens bevriest waardoor de scheurtjes vergroten. De scheurtjes worden op een gegeven moment zo groot dat de voegen beginnen af te brokkelen. Wij voegen uw schoorsteen met duurzame materialen. Hiervoor gebruiken wij een weerbestendige voegmortel.

Het loodwerk van uw schoorsteen is vaak tegelijkertijd aan de beurt en ligt dan ook vaak uit de voeg. Kapot loodwerk is vaak de veroorzaker van grote lekkages. Wij gebruiken voor het repareren van loodwerk een bitumen loodvernieuwer die in de schoorsteen wordt gevoegd. De bovenplaat van de schoorsteen is negen van de tien keer ook poreus. We gebruiken hiervoor een flexibele dakmortel om de bovenplaat te herstellen.

Na het opnieuw voegen van de schoorsteen en eventueel opnieuw voegen, wordt uw schoorsteen geïmpregneerd. We adviseren ook om op alle kanalen van de schoorsteen een combikap te plaatsen tegen regeninslag en vogels.

Prijzen voor het opnieuw voegen van een schoorsteen lopen vaak uiteen. Wij bieden offertes op maat en komen voor een prijsberekening van het opnieuw voegen van een schoorsteen altijd langs op locatie. Het kan zo zijn dat de positie van uw schoorsteen bijvoorbeeld moeilijk te bereiken is. Of dat de schoorsteen in een hele slechte staat is. Dit is de reden dat onze vakmannen altijd persoonlijk bij u langs komen om een prijs te bepalen.

GARANTIE OP VOEGWERKZAAMHEDEN

Omdat we graag goed werk leveren kunt u als klant genieten van volle garantie bij een schoorsteen renovatie. De garantie die wij bieden is op de door ons gemaakte onderdelen. Stel de schoorsteen gaat na een jaar weer lekken dan kan het zijn dat dit aan het loodwerk of de bovenplaat ligt en dat deze alsnog gemaakt moet worden.

STAPPEN BIJ OPNIEUW VOEGEN VAN EEN SCHOORSTEEN

  • We komen persoonlijk langs op locatie om de werkzaamheden in te schatten.
  • We starten het het schoon borstelen van uw schoorsteen.
  • Daarna worden de voegen uitgehakt of uitgeslepen.
  • Vervolgens wordt alles stofvrij gemaakt en kan de schoorsteen gevoegd gaan worden.
  • Het bestaande lood wordt vernieuwd met onze Easyflex bitumen lood vernieuwer en ingevoegd.
  • Erna wordt de bovenplaat hersteld met een flexibele dakmortel.
  • Tenslotte wordt de schoorsteen geïmpregneerd zodat deze waterafstotend is. Stel dat u heeft gekozen voor de plaatsing van combikappen, worden deze als laatste geplaatst.

WANNEER IS OPNIEUW VOEGEN VAN EEN SCHOORSTEEN NODIG?

Opnieuw voegen van een schoorsteen wordt om de 10 tot 15 jaar aangeraden. De schoorsteen is vaak het hoogste punt van het huis en vangt van alle kanten wind, regen en zon. Ook kan er rondom de schoorsteen lood los zijn gekomen of is de schoorsteen bedekt met algen en mos. Dat is ook vaak een indicatie dat het tijd is om de schoorsteen opnieuw te voegen.

OPNIEUW VOEGEN VAN EEN SCHOORSTEEN EN EEN OPEN HAARD

Bent u bezitter van een open haard? Dan is de staat van schoorsteen extra belangrijk voor de doortocht. We adviseren altijd een schoorsteenkap te plaatsen die geschikt is om te stoken. Het binnenwerk van het kanaal kan alleen via een camera geïnspecteerd worden. Dit adviseren wij dan ook te doen als er lang niet gestookt is, of als u pas in uw woning bent komen wonen.

OP TIJD STARTEN MET OPNIEUW VOEGEN

Als opnieuw voegen van een schoorsteen te lang wordt uitgesteld, dan kunnen er ernstige lekkages ontstaan. Wat we vaak zien is dat er vocht via de schoorsteen onder dakpannen terecht komt. Water dat uiteindelijk doordringt tot het houtwerk kan in sommige gevallen schimmel veroorzaken tussen dakpannen en het binnenwerk.

Wilt u meer weten over het opnieuw voegen van een schoorsteen? Neem contact op met onze vakmannen. Wij zijn u graag van dienst.