Platdak isoleren

Inspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Platdak isoleren, belangrijk voor uw woning

  Een platdak isoleren is een belangrijke stap bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw. Een plat dak zonder isolatie kan in de winter veel warmte verliezen en in de zomer juist veel warmte binnen laten.  De kosten van dakisolatie kunnen zichzelf eenvoudig terugverdienen als een woning energiezuiniger wordt, vooral een oud dak isoleren is erg rendabel. Door het isoleren van het dak kan het binnenklimaat worden verbeterd en kunnen energiekosten worden bespaard.
  Een van de belangrijkste overwegingen bij het isolatie van een plat dak is het kiezen van het juiste isolatiemateriaal. Bij het isoleren van een plat dak is het ook belangrijk om de vereiste isolatiedikte te berekenen. De vereiste dikte is afhankelijk van het gewenste thermische prestatieniveau en de dakconstructie. Een hoge isolatiewaarde wordt aangegeven met de R-waarde. Hoe hoger de R-waarde van de isolatie, hoe beter de thermische prestaties. Het is belangrijk om de isolatiedikte zorgvuldig te berekenen om te voldoen aan de lokale bouwvoorschriften en energie-efficiëntiedoelen.
  Een andere belangrijke overweging bij het isoleren van een plat dak is het gebruik van dampremmende laag. Een dampremmende folie kan worden geïnstalleerd om te voorkomen dat vocht uit de woning de isolatie bereikt. Dit kan helpen om de levensduur van de isolatie te verlengen en voorkomt vochtproblemen in de woning.
  Bij het plaatsen van de isolatie is het belangrijk om op de juiste manier te werk te gaan om koudebruggen te voorkomen. Koudbruggen zijn plaatsen waar warmte kan ontsnappen, wat de thermische prestaties van de isolatie vermindert. Het is daarom belangrijk om de isolatie zorgvuldig te plaatsen om koudebruggen te minimaliseren.

  Hoe gaat het plat dak isoleren in zijn werk

  Het isoleren van het plat dak is een belangrijke taak voor dakdekkers om ervoor te zorgen dat het gebouw energiezuinig en comfortabel blijft. Een plat dak isoleren begint met het inspecteren van de huidige dakconstructie om te bepalen welke isolatiematerialen nodig zijn om de thermische prestaties van het dak te verbeteren.
  Onze dakdekker begint met het verwijderen van de huidige dakbedekking om toegang te krijgen tot het dakoppervlak. Vervolgens kan de dakdekker het oppervlak grondig reinigen om ervoor te zorgen dat het dak klaar is voor de isolatie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak droog en vrij van vuil is voordat de dak isolatie wordt aangebracht.
  De volgende stap is het aanbrengen van een dampremmende folie op het dakoppervlak om te voorkomen dat vocht de isolatie bereikt. Een dampremmende folie is een belangrijke barrière tegen vocht en moet zorgvuldig worden aangebracht om ervoor te zorgen dat er geen lekkages ontstaan. Vervolgens kan de dakdekker de isolatie aanbrengen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de isolatie goed is aangebracht en dat er geen openingen of gaten zijn waardoor warmte kan ontsnappen.
  Uiteindelijk kan de dakdekker de nieuwe dakbedekking aanbrengen, zoals waterbestendige isolatieplaten, om het isolatieproces af te ronden. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen beschikbaar, zoals bitumen, PVC en EPDM. Ondanks de verschillende soorten dakbedekkingen voor het platte dak werken wij uitsluitend met bitumen. Er is voor dit materiaal gekozen gezien de vele voordelen die het biedt ten opzichte van de andere materialen.

  Welke soort plat dak isolatie bij uw platte dak

  Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar voor het dak isoleren zoals PIR, EPS en XPS, elk met hun eigen thermische prestaties en isolatiediktes. Het is belangrijk om het juiste isolatiemateriaal te kiezen dat past bij de specifieke behoeften van het gebouw. De isolatie wordt zorgvuldig aangebracht op het dakoppervlak om te voorkomen dat er koudebruggen ontstaan, waardoor warmte kan ontsnappen.

  Verschil tussen platdak isoleren en schuin dak isolatie

  Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen het isoleren van een platte daken en een schuin dak. De constructie van een plat dak anders dan die van een schuin dak. Een plat dak heeft geen hellend oppervlak, dus er is geen natuurlijke afvoer van water. Om te voorkomen dat water zich ophoopt op het dak, moet er een afvoersysteem worden geïnstalleerd dat regenwater afvoert naar de dakgoten. Bij het isoleren van een plat dak moet er rekening worden gehouden met deze afvoerkanalen, om te voorkomen dat de isolatie de afvoer blokkeert.
  Tevens is er een verschil in isolatiematerialen. Bij een plat dak wordt de isolatie gaat het om de buitenzijde isoleren, terwijl bij het schuine dak de isolatie vaak aan de binnenkant van het dakbeschot wordt aangebracht. Dit komt omdat de ruimte onder het dak bij een schuin dak vaak wordt gebruikt als leefruimte, terwijl dit bij een plat dak minder vaak het geval is.
  Er is ook nog een verschil in dakbedekking. Een plat dak isoleer je met andere dakbedekking zoals bitumen dakbedekking, terwijl bij een schuin dak isoleren vaak dakpannen worden gebruikt. Deze verschillende soorten dakbedekking vragen om verschillende isolatietechnieken en materialen.

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Bas B
  Bas B
  2023-07-09
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  2023-07-07
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  2023-05-19
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  2023-05-15
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.
  Ruth Sahetapy
  Ruth Sahetapy
  2023-04-20
  Omdat ons huis gasloos is gemaakt daardoor konden 3 schoorsteenpijpen van oa de CV worden verwijderd. Dennis reageerde heel snel, ik kon foto's sturen van het dak en na een korte bespreking kregen we een offerte. Er is vlot gewerkt en de oude pijpen zijn door hun afgevoerd. Alles is netjes achter gelaten.
  Geert Wielens
  Geert Wielens
  2023-04-04
  Dakservice Kolen is een bedrijf dat goede service verleend. Zij hebben bij ons; een dakinspectie gedaan; ons volledige bitumen dak vernieuwd met extra balken. Shingles gerepareerd. Afspraken worden nagekomen ondanks de uitloop die zij in hun drukke planning hadden vanwege het slechte (regen)weer. De werknemers zijn zeer netjes en correct, wij zagen hen graag komen! De jongens hebben hart voor het vak en willen voor de klant het beste, wij hebben hier veel profijt van gehad. De snelle communicatie is in deze tijd echt een pre, daar kan menig bedrijf van leren. Meedenkend in de mogelijkheden hebben wij nu als eindresultaat een mooi opgeleverd dak. Toppers!
  Wendy Bussel van
  Wendy Bussel van
  2023-03-23
  Super geholpen door dakservice Kolen. Precies gedaan wat is afgesproken en zelfs reparaties gedaan aan gebreken die ik niet zag zonder over kosten te beginnen. Resultaat is perfect van hun werkzaamheden. Voor alle medewerkers n pluim!!
  diedrik buijs
  diedrik buijs
  2023-03-10
  super snelle service
  frans kloppenburg
  frans kloppenburg
  2023-03-03
  Er is isolatie op het dak aangebracht. De werkzaamheden zijn voortvarend, grondig en goed uitgevoerd. Er werd daarnaast proactief ook gewezen op dingen die gerepareerd moesten worden. De medewerkers waren niet alleen kundig maar ook heel prettig. Groenendijk & Kloppenburg advocaten.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Utrecht

  Leiden

  Amsterdam

  Gouda

  Almere

  Zoetermeer

  Rotterdam

  Alphen a.d. Rijn

  Dordrecht

  Haarlem

  Den Haag

  Schijndel

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen