Dakreparatie

Inspectie aanvragen

  • 1

   Stap 1

  • 2

   Stap 2

  • 3

   Stap 3

  • 4

   Step 4

  • 5

   Step 5

  1/5

  Stap 1

  Inspectie reden


  Partner van:

  Waaruit is een dakrepartie opgebouwd?

  Een dakreparatie kan een ingrijpende klus zijn. Een dak is immers het meest kwetsbare onderdeel van een huis en krijgt dagelijks te maken met de elementen. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat een dak in goede staat verkeert en dat eventuele reparaties snel en professioneel worden uitgevoerd. Maar wat komt er nu precies bij een dakreparatie kijken? En wat kost een dakdekker eigenlijk per vierkante meter?

  Allereerst is het belangrijk om te weten wat de oorzaak van het probleem is. Dit kan variëren van kleine beschadigingen door een storm tot veroudering en slijtage door jarenlange blootstelling aan de elementen. Het is dan ook belangrijk om eerst een grondige inspectie van het dak uit te voeren. Onze dakdekker kan hierbij helpen en zal een inspectie uitvoeren om te bepalen wat de oorzaak van het probleem is en wat de beste manier is om het probleem aan te pakken. De dakdekker zal bijvoorbeeld bepalen of het nodig is om alleen een paar shingles te vervangen of dat er meer ingrijpende maatregelen nodig zijn, zoals het vervangen van delen van het dak of zelfs het hele dak. Ook zal er gekeken worden naar het soort dakbedekking en wat er nodig is om het probleem op te lossen. Dit kan variëren van het aanbrengen van extra afdichting tot het installeren van waterdichte membranen om toekomstige problemen te voorkomen.
  Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen, kan de daadwerkelijke reparatie beginnen. Dit betekent dat het beschadigde deel van het dak wordt verwijderd en vervangen door nieuwe materialen. Hierbij zal er rekening worden gehouden met de soort bedekking van het dak en de onderliggende structuur om ervoor te zorgen dat het dak weer volledig waterdicht is en zijn oorspronkelijke functie kan vervullen.

  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de reparatie op de juiste manier wordt uitgevoerd en dat het dak weer volledig waterdicht is. De dakdekkers zullen dan ook zorgvuldig te werk gaan en ervoor zorgen dat het probleem op de juiste manier wordt aangepakt. Ook zal er worden gekeken naar manieren om toekomstige problemen te voorkomen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van extra afdichting of het vervangen van verouderde materialen.

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Dakreparatie kosten van een hellend dak

  Als het gaat om een dakreparatie, is een van de meest gestelde vragen: wat gaat de dakreparatie kosten? Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat de kosten van een dakreparatie afhankelijk zijn van verschillende factoren. De omvang van de dakreparatie is een van de belangrijkste factoren die de kosten van een dakreparatie bepalen. Hoe groter het gebied dat moet worden gerepareerd, hoe hoger de kosten zullen zijn. Onze dakdekkers zullen de omvang van het probleem te bepalen en een nauwkeurige prijsopgave geven.
  Het type bedekking van het dak is een andere belangrijke factor die de kosten van een dakreparatie beïnvloedt. Er zijn verschillende soorten dakbedekking, zoals dakpannen, bitumen, enzovoort. Elk type dakbedekking vereist een andere aanpak en verschillende materialen en gereedschappen, wat ook invloed heeft op de kosten.
  De mate van beschadiging aan het dak is ook van invloed op de kosten van een reparatie. Als het dak slechts lichte beschadigingen heeft, zal de dakreparatie waarschijnlijk minder kostbaar zijn dan wanneer er sprake is van aanzienlijke schade of veroudering. Als er bijvoorbeeld alleen enkele onderdelen vervangen moeten worden, zal de reparatie minder kosten dan wanneer er sprake is van een ernstige daklekkage.
  De locatie van het dak is ook een factor die de kosten van een dakreparatie kan beïnvloeden. Als het hellend dak moeilijk toegankelijk is, kan dit de dakreparatie duurder maken, omdat er meer tijd en moeite nodig is om toegang te krijgen tot het dak en de dakreparatie uit te voeren. Als het dak zich bijvoorbeeld op een steile helling bevindt, kan dit de kosten verhogen. De vraag, hoeveel gaat de dakreparatie kosten is dus lastig te beantwoorden omdat we afhankelijk zijn van verschillende factoren, we kunnen wel een indicatie geven van de gemiddelde kosten. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de omvang van de reparatie. Een kleine dakreparatie zal bijvoorbeeld minder kosten dan het vervangen van het hele dak.

  Dakbedekking gaat lang mee, maar kan ook een reparatie nodig hebben

  Er zijn verschillende oorzaken van schade aan een  dak, waaronder weersomstandigheden, veroudering, slechte installatie, en slijtage.
  De reparatie van een dak kan variëren afhankelijk van de aard en omvang van de schade. Bij kleine scheurtjes of barsten kan een reparatiekit worden gebruikt om de schade te herstellen. Deze kits zijn relatief eenvoudig te gebruiken en kunnen worden gekocht bij bouwmarkten. Bij grotere scheuren of gaten in het dak is het echter aanbevolen om een ervaren dakdekker in te schakelen om de reparatie uit te voeren. Onze dakdekkers zijn oa gespecialiseerd in bitumen dakbedekking, zij kunnen lekkages snel verhelpen of een compleet bitumen dak vervangen.

  Beoordelingen

  Google Reviews
  Marion Van damme
  Marion Van damme
  24/10/2023
  Snelle service, actie en reactie, snelle inspectie, mooie prijs, vriendelijk personeel, wat alles mee afvoerde en het dak netjes achter liet .
  Hans v Damme
  Hans v Damme
  24/10/2023
  Netjes afgewerkt en vriendelijk personeel alles netjes achtergelaten topman komt afspraak na
  Erik Eisma
  Erik Eisma
  19/10/2023
  Wat een geweldig bedrijf. Wij hadden een lekkage en nog dezelfde dag hebben Dennis en zijn maat een noodreparatie uitgevoerd. Dit vond ik zo fantastisch dat ik meteen heb besloten om ook de reparatie door hun te laten doen. Wat een fijne mannen en zo vriendelijk. Top bedrijf.
  F Schevers
  F Schevers
  22/09/2023
  Dakservice Kolen heeft onlangs alle daken opnieuw bedekt, en resultaat is top! Afspraak kon al op redelijk korte termijn, en gemaakte afspraken zijn keurig nagekomen!
  M T
  M T
  14/09/2023
  De vriendelijke werknemers hebben keurig o.a. de schoorsteen gevoegd en een nieuw plat dak gemaakt op de dakkapel. Helaas voor mij waren er nog wat meer puntjes van aandacht gevonden. Maar hier kreeg ik eerst duidelijke foto's van te zien waarna we samen konden afstemmen wat te doen. Uiteindelijk is heel het dak weer mooi op orde gemaakt.
  Dick van der Neut
  Dick van der Neut
  11/09/2023
  Grondige inspectie, een reeële offerte, vriendelijke monteurs en netjes gewerkt. Bij de uitvoering van de werkzaamheden werd geconstateerd dat de dakbedekking van de dakkapel toch alsnog moest worden vervangen. Snel 2 extra mensen bijgeschakeld en toch dezelfde dag alles klaar.
  Bas B
  Bas B
  09/07/2023
  Schoorsteen, nok gerenoveerd en plat dak opnieuw bekleed. We zijn erg tevreden. Werknemers waren aardig en professioneel, goede kwaliteit geleverd. Als extra service is een aantal dakpannen vervangen en schoorsteen aan de bovenzijde afgedekt.
  Rob van Bakel
  Rob van Bakel
  07/07/2023
  We hadden en lekkend dakkapel, en Dennis & Patrick zijn snel langs gekomen voor een offerte. Bij een kenner de offerte ook nog voorgelegd en gehoord dat de prijs heel scherp was! Uiteindelijk vandaag de reparatie gehad, en alles is uitstekend gerepareerd. Aanrader, zeker omdat je genoeg dakdekkers hebt die zichzelf 'failliet' melden & verder gaan onder een andere naam om onder garantievoorwaarden van 10 jaar uit te komen. Kolen bestaat al heel lang, dus dat risico heb je ook niet. Absolute aanrader!
  Hugo Luik
  Hugo Luik
  19/05/2023
  Top mentaliteit en kwaliteit geleverd. Zeer tevreden en een aanrader!
  Ward van den Heuvel
  Ward van den Heuvel
  15/05/2023
  De heren van Dakservice Kolen zijn een aantal dagen bij ons bezig geweest en hebben alle daken, dakdelen, waterafvoer, luchtafvoer, platdakisolatie en schoorstenen gedaan van ons huis. Ze werken hard en zijn erg vriendelijk. Ze gingen de laatste dag pas weg nadat alles weer netjes was.

  Locaties

  Dakservice Kolen is een landelijk werkend bedrijf met 12 vestigingen door Nederland. Door onze grote spreiding kunnen wij u in de meeste gevallen binnen 24 uur van dienst zijn. Wanneer u spoed heeft kunt u het lokale nummer bij u in de buurt bellen, in alle andere gevallen kunt u het standaard nummer bellen.

  Klik hier voor dakdekker Utrechtdakdekker Leidendakdekker Amsterdamdakdekker Gouda. Of kijk hieronder of uw stad erbij zit!

  Utrecht

  Leiden

  Amsterdam

  Gouda

  Almere

  Zoetermeer

  Rotterdam

  Alphen a.d. Rijn

  Dordrecht

  Haarlem

  Den Haag

  Schijndel

  Heb je hulp nodig?

  Dennis

  Planning

  Altijd veilig te werk

  Partners en Certificeringen